keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Papusoppaa

Syksy sai tahtomaan kuumaa keittoa. Inspis papukeittoon tuli epämääräisistä ruokablogiselailumielikuvista, lopullisiin ainesosayhdistelmiin päädyin lueskelemalla 1000 parasta keittoa- kirjan papusivuja sieltä täältä.

"Maustoin" keittoa fileepekonilla. Siinä rasva oli niin houkuttelevasti erillään reunassa, etten voinut vastustaa kiusausta leikata sitä pois. Vallan tyhmä veto, koska tämän jälkeen olikin ihan yhdentekevää, oliko koko keitossa pekonia edes... Mutta erittäin syötävää tuli joka tapauksessa, onnistunee siis mainiosti kasvisversionakin.


















Tomaatti-papu(-pekoni)-keitto (4:lle)
1/2 pkt fileepekonia
1 sipuli
1 tlk (400g) valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
vettä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa (1/2 riittäisi)
n. 1dl viipaloitua varsiselleriä
paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa
1 tlk (400g) kidneypapuja suolaliemessä

*Leikkaa pekoni suikaleiksi. Laita suikaleet kylmään kattilaan, kuumenna. Hienonna sipuli, lisää sipulisilppu kattilaan. Kääntele kunnes pekoni on hieman ruskistunut ja sipuli kuullottunut.
*Lisää tomaattimurska sekä tarpeen mukaan vettä. Mausta fariinisokerilla ja balsamiviinietikalla. Anna hautua niin pitkään kuin aikaa on, muutaman minuutin ainakin.
*Lisää selleri, anna kypsyä hetken. Maista, mausta tarvittaessa.
*Kaada papujen suolaliemi pois, huuhtele pavut vielä nopeasti siivilässä. Lisää keittoon, kuumenna.

2 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä soppaa! Tommosta kyllä tekisi mieli kylminä talvi-iltoina. Näyttää nimittäin sen verran lämmitävältä :)

Anna kirjoitti...

Pitää kyllä itsekin kokeilla tuota joskus uudestaan, ja vaikka pidemmällä haudutusajalla. Pikakeittona tuosta puskee vähän liikaa läpi purkkitomaattimurskan maku. Tosin uudelleenlämmittäminen seuraavana päivänä ajoi onneksi haudutuksen asemaa ;)