sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Puolukkapiirakka murukuorrutteen ystäville

Jo toistamiseen inspiroiduin Ruokia laidasta laitaan- blogin leivontaohjeista. Tämä puolukkapiirakka (ohje alunperin Kaarina Roinisen) osoittautui juuri niin maistuvaksi kuin kuva antoi ymmärtää. Kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä rouheista murukuorrutetta ei ole koskaan liikaa, ja tässä se muodosti suorastaan paistosmaisen pinnan piirakan päälle. Puolukoiden punertava väri kajasti sieltä jostain karamellisoituneiden kaurahiutaleiden alta - hyvä näin! Välipalaksi hapahko herkku oli hyvää sellaisenaan, juhlavampaan tarjoiluun suosittelisin vaikkapa vaniljakastiketta puolukoiden vastapainoksi.



















Helppo puolukkapiirakka (piirakkavuoallinen)
Pohja:
1 dl sokeria
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl piimää (laitoin kookosmaitoa, sitä oli jäänyt jääkaappiin)
1 dl öljyä (laitoin juoksevaa margariinia)
Päälle:
4-5 dl puolukoita
Muruseos:
1 dl margariini- tai voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
2 dl fariinisokeria (laitoin ehkä vain 1,5dl)
1 dl kauralesettä (laitoin leseseosta)
2 dl ruis- tai kaurahiutaleita
½ tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria

*Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä ja öljy. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 26 cm).
*Ripottele päälle puolukat.
*Muruseos: Sekoita rasvasulan joukkoon muruseoksen muut aineet ja ripottele puolukoiden päälle.
*Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.
*Koristele piirakan pinta halutessasi puolukoilla.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva että maistui! Kuva on muuten jälleen kerran todella hieno, kuten kaikki kuvasi. :)

Anna kirjoitti...

Kiitos! Toi piirakka valmistui aamuaikaan, joten se oli onneksi helppo kuvata ;) Se sun blogissa oleva valuva pala- kuva tästä piirkasta on kyllä silti ihan paras! :)

Anonyymi kirjoitti...

vouu, googletin sanalla "puolukkapiirakka" ja kas, mikä osote olikaan heti neljäntenä siinä listassa :). Teenkin sit tän ohjeen mukaan kun suhun voi aina luottaa näissä asioissa. mmm..... murutaikina...nam...

Meri, Helsinki kirjoitti...

Hahahhaa, nappasin tästä ohjeesta tuon murun käsittämättömän törkeään krosskitschenpiiraaseen, saas nähä miten skulaa. Aattelin, että muruseoksesta nyt ainakin kaikki pitää, jossei muuten piiraasta :-D

Anna kirjoitti...

Oi siskoin, kiitos :)

Ylimuuli: Murua ei voi vastustaa. Odotan törkeää piirasta innolla!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä piirakka siitä tuli. Käytin tavallista sokeria kuorrutteessa, sekin toimii jos ei ole fariinia.

Kuvat on kieltämättä motivoivia tässä blogissa:)

Anna kirjoitti...

Kivaa että piirakasta tuli hyvää! Ja nöyrät kiitokset, hienoa jos kuvat miellyttää silmää :)

Eya kirjoitti...

Googletin "puolukkapiirakkaa" ja päädyin sivullesi.

Keräsin eilen ilalla takapihaltamme neljä litraa puolukoita ja osasta piti saada piirakka aikaan.
Reseptisi murukuorute iski heti. Tänään leivoin piirakaan ja Hyvää On!

Taidankin jatkossa selata ohjeitasi useimminkin.