maanantaina, syyskuuta 29, 2008

Spydäri, ihmeidentekijä

Tein joitain päiviä sitten valkosipulista peruna-soijarouhelaatikkoa, joka ei oikein kohonnut sfääreihin jäätyään liian raa-aksi ja mauttomaksi muutenkin. Onneksi perunalaatikon pelasti seuraavina päivinä tuo ruokalajien supersankari, mehevän maistuva pyttis! Minun ja spydärin tiet eivät olleetkaan pitkään aikaan kohdanneet, ja jälleennäkemisen oltua vallan riemullinen, virkistän teidänkin muistejanne kirjoittamalla ylös reseptin muodonmuutokseen.






















Spydäri eli pyttis

perunapainotteista ruokaa, kuten perunalaatikkoa tai kypsien perunoiden ja esim. makkarapalojen seosta
(runsaasti sipulia, ellei sitä jo löydy edellämainitusta ruoasta)
tilkka öljyä
juustoraastetta
kananmuna
merisuolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
runsaasti ketsuppia

*Kuumenna pannulla tilkka öljyä. (Kuullota viipaloitua sipulia öljyssä hetken aikaa.) Lisää pannuun peruna sellaisena kuin se sattuu olemaan, ja anna perunoiden saada hetken aikaa rapeaa paistopintaa. Kääntele seosta hieman ja lisää joukkoon juustoraastetta.
*Riko perunaseoksen päälle kananmuna. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Anna pyttiksen levätä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kananmuna on hyytynyt. Jos käytössäsi on kevätsipulia, voit myös hienontaa sen varsia pyttiksen pintaan.
*Nauti runsaalla ketsupilla höystettynä.

Ei kommentteja: