Hämmästyin huomatessani, etten ole blogannut yhtään hummusohjetta, vaikka kiktahnaa silloin tällöin surauttelenkin tulemaan. On siis aikakin! Leivänpäällisenä hummus tai esimerkiksi hernetahna päihittää margariinit mennen tullen niin maku- kuin ravintoainemielessäkin. Perusohje on yksinkertainen ja muunneltava, eli monenlaiset paputahnat syntyvät hummuksen tapaan vain pääpalkokasvia ja mausteita vaihtelemalla.
Hummus
vajaa 1/2 l (eli noin 1 tlk) keitettyjä kikherneitä
2 rkl tahinia
1/2 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 1/2 dl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
runsaasti tuoretta korianteria (tai esim. persiljaa)
(vettä)
*Mittaa aineet kannuun. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jos rakenne on levitteeksi liian jähmeä, lisää joukkoon hieman vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti