sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Ruistikut ja savulohidippi

Eräänä viimeviikkoisena iltana pöydällä odotti kuivahtanut ruisleipä ja savulohisalaatin jämätarpeillekin piti keksiä käyttöä. Eineistä koostui seuraava simppeli mutta sitäkin nautittavampi dippi-illallinen.























Ruisleipätikut (vajaa pellillinen)
2 pientä ruisreikäleipää
1 valkosipulinkynsi
n. 3 rkl rypsiöljyä
(merisuolaa)

*Leikkaa ruisleipä dippailuun sopiviksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa ruisleipäsuikaleet, valkosipuli ja öljy siten, että öljyä näyttää olevan jokaisen leipäsuikaleen pinnassa. Voit tarvittaessa lisätä öljyä, kovin paljoa sitä ei kuitenkaan tarvitse.
*Levitä suikaleet leivinpaperoidulle pellille. Anna paistua uunin ylätasolla 250°C:ssa n. 5 min. Tarkkaile suikaleita paiston ajan, sillä ne kärähtävät todella nopeasti!
*Sirottele valmiille ruisleipätikuille halutessasi hieman merisuolaa.

Savulohidippi
ranskankermaa
lämminsavulohta hienonnettuna
runsaasti tillisilppua

*Sekoita dipin ainekset keskenään.
*Kermaviilistä syntyy kevyempi dippi, ranskankermaa nautiskellessa olo taas on taatusti juhlallisempi ;).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam, mut parempaa tulee kun paistaa paistinpannulla kunnon voilla.

Anna kirjoitti...

Voin uskoa ;)
Nää olikin tällaisia hyvän omatunnon snackseja. Varsinkin kun ne nautittiin tuhdisti ranskankerman kanssa :p...

arleena kirjoitti...

Voi että on hyvää. Tätä minä teen ja sitten nautitaan. Just meille sopivaa.

Anna kirjoitti...

Tämä on ainakin helppo ratkaisu nautiskeluun! :)