perjantaina, elokuuta 29, 2008

Keittiön kautta takaisin

Kulunut kesä kului kuluttavassa kesätyössä, vapaa-aikana ei riittänyt virtaa niin kokkaamiseen kuin bloggaamiseenkaan. Nyt urakka on ohi ja elämä voi jälleen alkaa :D. Tunnelmiin pääsee takaisin tietysti lähtemällä liikkeelle perusasioista: tempaudun siis mukaan Kurpitsamoska-Marin aloittamaan aaltoon ja vilautan pari kuvaa keittiöstäni ja kirjahyllystäni.
Keittiöni ihanin puoli on valoisuus, joka kuvassakin ylitsevuotavasti käy ilmi. Meitä asuu täällä useampi, jokainen omine astioineen ja ketsuppipulloineen, joten välillä tavaraa tuntuu olevan runsaasti. Työtilaa kuitenkin löytyy aina jostain välistä, joten sekään ei minua haittaa. Elin taannoin pari vuotta ilman ruokapöytää, ja siksi tuo kuvassa pilkottava pöytä on minulle kovin rakas. Ymmärrän sen arvon :D.
Taide kuuluu keittiöön!
Keittokirjoihin voi tutustua tarkemmin klikkaamalla kuvia isommaksi. Ne ovat suuri riemuni ja keräilyn kohde. Periaatteessa olen kaikkiruokainen niiden suhteen, vaikka varsinkin uusia kirjoja selailen kaupassa useita kertoja ennen ostopäätöstä.Erityisesti tykkään eri maiden keittiöitä kuvaavista kirjoista sekä ennen 1980-lukua julkaistuista keittokirjoista, joita pidän ennen kaikkea kulttuurihistoriallisina. Myös meidän aikanamme julkaistut, historiaa kuvaavat keittokirjat ovat jänniä.Loppujen lopuksi kokkaan tosi vähän suoraan kirjoistani: oikeastaan vain Hyvä Kokki ja Keittiön kautta ovat peruskeittokirjoina ahkerassa käytössä. Kaikkia kuitenkin selailen, ja kaikki ovat minulle yhtä lailla inspiraation lähteitä.

4 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Hauskoja nämä keittiö- ja keittokirjapostaukset :)
Silmäni erottivat heti yhden tutun kirjan: Vanhan ajan kahvileivät - en ole siitä koskaan mitään tehnyt, mutta sitä on ihana selailla.
Entä millainen on The British Museum Cookbook?

Anna kirjoitti...

Mäkin ostin kahvileipäkirjan hiljattain divarista juuri tunnelman vuoksi :) British Museum Cookbook on loistava! Siskoni toi sen minulle tuliaisiksi Lontoosta. Se on jaoteltu museon eri osastojen mukaan (Ancient Persia, Classical Greece, Imperial Rome, Medieval Europe jne.). Joka luvussa esitellään ensin kyseisen kauden ja kulttuurin ruokatapoja yleisesti ja annetaan sitten ohjeet runsaaseen menuun. Unelmoin Persia-illanistujaisista, kunhan vain saisin sellaisen maton ensin alustaksi jostain! :D

Merituuli kirjoitti...

kuulostaapa mielenkiintoiselta keittokirjalta!

olen monesti miettinyt millaista on kokata kimppakämpässä. joten millaista? :) tuleeko toiset juuri häiritsemään kun haluat paneutua johonkin tai käyttävät juuri sitä kattilaa mitä itse tarvitset? vai ovatko kaikki välineet omianne? itse olen jakanut kolmion kahden kaverin kanssa ennen Pastapään kanssa yhteenmuuttoa, mutta niiden karjalanpiirakoiden valmistukseen (lämmitykseen) nyt ei paljon aikaa mennyt ;)

Anna kirjoitti...

Kimppakämppiä on varmasti paljon erilaisia, mutta meillä systeemi toimii niin että kaikilla on tosiaan omat välineensä ja jopa tiskiaineensa: vain tiskiharja ja -rätti ovat yhteisiä. (Sekä mikro, jonka omistajaa kukaan ei tiedä.) Tämä johtuu vain siitä että se nyt sattuu sopimaan kaikille parhaiten, itse ainakin olen tyytyväinen kun ei tarvitse harmitella, jos joku oma astia vaikka hajoaa toisen käytössä tai on likaisena tms.

Olemme kuitenkin niin lojaaleja ja hyvissä väleissä, että jääkaapissa meillä ei ole mitään lokeroita - kaikki kyllä muistavat omat sapuskansa eikä toisen omiin tulisi mieleenkään kajota.

Omiin tavaroihinsa ja ruokiinsa tottuu niin, että olen oikeastaan tullut "sokeaksi" kaikelle kämppisteni omaisuudelle. Mun keittiööni kuuluu mun tavarat ja mun ruoat.

Kämppikseni elävät paljon enemmän karjalanpiirakkatyyliin kuin minä, joka saatan viettää vapaapäiväni melkein kokonaan keittiössä. Luulen siis, että olen paljon enemmän heidän tiellään kuin he minun... :D