keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

Turkinpippuri-kaurakeksit

Silloin tällöin blogeissa saattaa törmätä leivonnaisiin, joihin on tuotu makua karkeilla. Kenttä on minulle aika tuntematon, sillä vaikka ohjeet saavatkin veden kielelle, olen tosielämässä makean perään vain vähän kerrallaan, eikä vaikkapa kakkujen valmistaminen siksi kovin usein kannata.

Onneksi kaurakeksejä on helppo valmistaa vähän kerrallaan, ja ne säilyvät useita päiviä hyvinä. Kun mukaan menee vielä ymppäämään rouhittuja turkinpippureita, yhdistyy lopputuloksessa jännästi pitsimäinen rapeus ja sitkeä karkkimaisuus - kokeilkaa vaikka! Reseptin pohjana on se kaurakeksiohje, jota käytin jo hamassa lapsuudessa (kaurakeksithän ovat suomalaislasten ensileivonnaisia, kuten Tofu For Two-blogi mainitsi). Turkkareiden määrää voi säätää oman makean- ja salmiakinhimon mukaan.






















Turkinpippuri-kaurakeksit

50 g voita tai margariinia sulatettuna / 0,5 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
3-4 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
turkinpippuri-karkkeja (itse käytin n. kourallisen)

*Laita turkinpippurit muovipussiin j.a nuiji ne pussin läpi, leikkuulautaa vasten, murskaksi esimerkiksi kaulimella. Voit toki myös käyttää valmista turkinpippurirouhetta.
*Sekoita taikinan ainesosat keskenään. Paista 200 asteessa 5-10 minuuttia. Muista, että keksit leviävät pellillä todella paljon. Jos huomaat näin käyneen, leikkaa keksilevy heti sen uunista nostettuasi veitsellä sopiviksi paloiksi.

Ei kommentteja: