sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2008

Piknikmuistelot

Eilisestä ruokablogipiknikistä on ehditty raportoida mainiosti ja kattavasti, tekstein ja kuvin, ja nyt minäkin taaperran mukaan raporttiaaltoon.
Bloggaajia oli tosi mukavaa tavata! Kokoonkutsujana jännitin kamalasti, olisiko piknikillä ihan ankeaa ja puhuisiko kukaan ylipäänsä mitään mistään. No puhui toki! Ja voiko kovin monessa muussa seurueessa jutella kaasu-uunin lämpötilasäädöistä tai ruokalistasuunnittelusta niin antaumuksella ilman, että vierustoverit pitävät enemmän tai vähemmän outona? Kiitoksia siis näistä ja niistä kaikista muistakin (jopa ei-ruokaan-liittyvistä) puheenaiheista!




















Pikniktuomiset olivat tietysti itseoikeutettuja keskustelunaiheita. Taannoin olin Prinsessakeittiön Veeran kanssa miettinyt, voisiko käydä vahingossa niin, että pöytään päätyisi samoja ruokia eri keittiöistä. "No hei, kyllä nyt bloggaajilla SEN verran mielikuvitusta on että ei niin voi käydä!" Ja kuinkas kävikään: huomasin, että Veeran kanssa molemmat olimme tuoneet mukanamme mansikoita, juustoa ja basilikaa - tosin hieman eri muodoissa :D. Veera sekoitti ne runsaan maukkaaseen salaattiin, itse tein Allt om mat- lehden inspiroimana minivartaita eli cocktailtikkuja. Ohjeessa juustona oli mozzarellaa, käytin tilalla Valion kotijuustoa.

Mansikkavartaiden lisäksi olin keksinyt piknikin oivaksi tilaisuudeksi tuhota kaappiin jääneet riihiruisjauhot. Aiemminhan tuskailin tuota savunmakuista vahinko-ostosta. Muistakaa, lapset, sihti- ja riihiruisjauhot EIVÄT ole sama asia, ne eivät edes muistuta toisiaan! Mustikkakukkoihin jauhot kuitenkin toivat jännän eksoottisen säväyksen. Kun oheen oli tarjolla vielä vaniljakastiketta (=sulanutta vaniljajäätelöä), oli makuyhdistelmä lopulta kiitoksia(kin) keräävä. Itseäni häiritsi vain taikinan murustuvuus, jota voisi vähentää esim. kananmuna taikinassa. Tai sitten jauhojen vaihtaminen hienompiin sihtiversioihin...



















Mustikkakukot (muffinivuoissa murupinnoitteella 20-25 kpl)

250 g voita
5 dl sihtiruisjauhoja / riihiruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

vajaa 1 l mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

*Vatkaa voi ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhoseos voi-sokerivaahtoon sekoittaen. Anna taikinan vetäytyä kylmässä vähintään tunnin ajan.
*Sekoita sokeri ja perunajauhot mustikoihin.
*Kaulitse taikina leivinpöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä sopivankokoisia pyörylöitä ja painele ne sitten muffinivuokiin (tai muihin vastaaviin kippoihin tai kuppeihin; voit toki tehdä myös isompia kukkoja isommissa astioissa). Lisää reilu nokare mustikkatäytettä. Ota taikinasta pyörylöitä kukkojen kansiksi tai vaihtoehtoisesti murustele taikinaa kukkosten pinnalle.
*Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo mustikkakukot olivat kyllä herkullisia. Kiitokset myös itse tapahtuman järkkäämisestä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyyh, valitan nyt vielä tännekin, että kylläpä harmittaa kun jouduin jättämään Tapahtuman väliin! Seuraavalla kerralla täytyy optimoida aikataulu paremmin :)

Anna kirjoitti...

Järkkäyskiitokset kuuluvat myös inspiroijilleni, vahakangas- ja haarukkaroudareille Ylimuulille ja Marille! :) Kivaa Cele että tykkäsit kukoista! Ne oli myös riittoisia, niitä on vieläkin jääkaapissa...

Oli varmasti myös hieno purjehdusreissu, Emma :)! Nähdään sitten seuraavalla kerralla!