sunnuntai, maaliskuuta 16, 2008

Katkarapu-piparjuuripasta

Kun pastassa kohtaavat ranskankerman pehmeys, piparjuuren raikas kirpakkuus, katkarapujen suolaisuus ja tuoreen basilikan yrttisyys, ei lopputulos voi olla kovin kamalaa. Tällaisin lähtökohdin päätin hyödyntää gourmet-makkaroista yli jääneen piparjuurikerman. Ja totta - kun jo sinällään jättimäinen pasta-annos oli syöty, teki mieli vaatia lisää, lisää ja lisää. "Suu söis vaik ei maha vedä", kuten meillä päin joskus sanotaan.

















Katkarapu-piparjuuripasta
pastaa
oliiviöljyä
piparjuurikermaa (yhtä annosta kohden n. 1/2 dl)
katkarapuja
tuoretta basilikaa hienonnettuna
tarjoiluun parmesan-juustoa

*Sulata katkaravut joko jääkaapissa tai muovipussissa vesihauteessa.
*Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
*Sekoita valutetun pastan sekaan ensin tilkkanen oliiviöljyä, sitten piparjuurikerma, sulaneet katkaravut sekä hienonnettu basilika.
*Tarjoile parmesan-lastujen kera.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

uuuuh, tätä pitää niin kokeilla!

Anna kirjoitti...

Itse tykkään tuollaisista vähän kirpeistä mauista, ja toi piparjuuri on ollut ihan viime aikojen ykkösjuttu :D Toi pasta oli kyllä harvinaisen onnistunut jämäkokkaus, vieläkin tekis mieli pyytää annosta tai paria nenän alle.

Anna kirjoitti...

Niin juu, se piti vielä todeta kun ei postauksesta käynyt ilmi, että piparjuurta riittää tosi pieni määrä maun antajaksi. Jos sitä menee liikaa, maku muuttuu helposti kirpeästä kitkeräksi ja liian dominoivaksi. Varsinkin näin herkkien makujen seurassa vähemmän on parempi kuin liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä!:) Kiva saada vähän ideoita piparjuuren käyttöön...

Anna kirjoitti...

Kiitos :) Mulla on kokeilulistalla ainakin savuliha-piparjuurievässämpylät, joiden ohjeen bongasin joskus netistä...