keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2008

Raikas tonnikalasalaatti

Välispiikki vihjasi markkinoille tulleen tonnikalaa, jossa purkkiin on ujutettu sipulia ja viinietikkaa kalapalojen seuraksi. Kiinnostuin välittömästi, vaikka yleensä olen epäileväinen valmiiksi maustettuja tonnikaloja kohtaan. Happamuus kuitenkin sopii taittamaan tonnikalaisuutta niin hyvin, että John Westin purkki oli pakko ostaa kokeiluun.


















Siitä tuli tietysti salaattia - olihan mausteöljy hyödynnettävä täysin mitoin. Happamaan mieltynyt suuni hädin tuskin maistoi viinietikkaa, mutta lainkaan tunkkaista tonnikala ei ainakaan ollut - etikka lienee siis tehnyt tehtävänsä. Rapeassa salaatissa oli tonnikalan lisäksi pieneksi pilkottua, raakaa parsakaalia, punaista paprikaa sekä kurkkua. Herkkua!

Ei kommentteja: