torstaina, maaliskuuta 13, 2008

Vuohenjuustopolentaa kalan kera

Allaoleva, lähinnä varjoista ja lautasesta koostuva, muutamalla keltaisella möykyllä höystetty kuva esittää vuohenjuustolla kuorrutettuja polentaviipaleita, joita olin pitkään haaveillut tekeväni nähtyäni sellaisia Fran Warden Italialaista 30 minuutissa- kirjassa. Samasta kirjasta bongasin myös yksinkertaisen mutta herkullisen oloisen ohjeen paistettuihin ahveniin.

Polentataidoissani on vielä parantamisen varaa, sen verran löysäksi puuro jäi, ja tiskistä ostettu, halvin mahdollinen puna-ahven maistui tunkkaiselle (mutta se ei tietenkään ollut ruoanlaittajan vika ;)). Muuten ateria oli kyllä hyvä ja etenkin kehityskelpoinen, polentaa on todellakin tehtävä pian uudestaan!





















Vuohenjuustolla kuorrutetut polentaviipaleet (kahdelle)

3 3/4 dl vettä
3/4 dl polentasuurimoita
nokare voita
suolaa ja pippuria
1/2 pötköä vuohenjuustoa ilman kuoria(kuoreton, levitettävä kävisi paremmin)

*Lämmitä vesi kattilassa kiehuvaksi kohtalaisella lämmöllä. Vatkaa polentasuurimot kiehuvaan veteen. Alenna lämpöä ja kiehuta hiljalleen 6-8 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes polentapuuro on paksua.
*Sekoita paksuun polentapuuroon voinokare sekä suolaa ja pippuria. Siirrä leikkuulaudalle (tai leivinpaperille), levitä noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi ja anna vetäytyä 5 minuuttia. (Kunnes polenta vaikuttaa viipaloitavalta.)
*Murenna vuohenjuusto ja asettele polentan päälle. Paahda polentaa grillivastuksen alla uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
*Leikkaa levy viipaleiksi, tarjoile.

Paistettu kala eli (ahven)filee

*Leikkaa filee ohuiksi, tasakokoisiksi palasiksi. (Tai jos käytät pikkukaloja, fileet käyvät toki sellaisinaa.) Asettele fileepalaset leivinpaperoidulle pellille ja ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla. Paista hyvin kuuman uunivastuksen alla 7 minuuttia. Tarjoa sitruunanpuolikkaiden kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Polentaa olen joskus tehnyt, mutten siitä kauheasti innostunut. Mutta vuohenjuuston kera se kuulostaa loistavalta! :)

Anna kirjoitti...

Mun pitää harjoitella vielä oikeanlaisen rakenteen saavuttamista, mutta itse tykkään kyllä :)