sunnuntai, helmikuuta 24, 2008

Meksikon omeletti

Lauantai-illan nopea ruoka syntyi keittokirjan Hot - chiliä ja muita mauste-elämyksiä (Tammi 2005) avustuksella. Mahtava kirja inspiraation lähteeksi kaikille mausteiden ystäville! Jos omat ideat ovat vähissä, pakotan usein kanssa-aterioitsijan valitsemaan jonkin reseptin tuosta teoksesta, jonka itse tosin olen hänelle lahjaksi hankkinut...

Yksinkertaisista aineista syntyi maistuva lopputulos. Omassa versiossamme tuore chili oli korvattu kuivatulla sekä chilikastikkeella ja kova cheddar sulatejuustolla, mutta lopputulos oli silti kehujen arvoinen.
















Meksikon omeletti (kahdelle)

4 munaa
2 rkl maissia
1 kuivattu chili
(loraus vettä)
ripaus suolaa
(rasvaa paistoon)
pieni sipuli (tai salottisipuli)
3 cheddarsulatejuustoviipaletta
chilikastiketta
1/2 avokado

*Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi. Viipaloi avokado.
*Sekoita kulhossa munat ja maissi (sekä loraus vettä), murenna kuivattu chili sekaan. Mausta suolalla.
*Kaada munaseos kuumalle pannulle. Jatka kypsentämistä tavallisen munakkaan tapaan: lämpö pienemmäksi ja loppuvaiheessa sitten pois kokonaan.
*Kun munakkaan pinta on hieman hyytynyt, lisää hienonnettu sipuli pinnalle. Levitä päälle cheddarviipaleet sekä chilikastiketta.
*Kun juusto on sulanut, levitä munakkaan päälle avokadoviipaleet. Tarjoa heti.

Ei kommentteja: