tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Sitruunaiset silakat

Tämän ohjeen minulle selosti ystäväni, joka oli kuulemma nautiskellut samalta istumalta viisitoista silakkaa napaansa. Melko vakuuttavaa! Ja hyviähän nämä olivat. Sitruuna taittaa mukavasti silakan kalaisuutta, ja ranskankermakastike on lyömätön kumppani. Ja kymmenen silakkafilettä maksoi yhden euron!




















Sitruunasilakat
(kahdelle)
10 silakkafileetä
suolaa tai yrttisuolaa
n. 1/4 sitruunan mehu (tai 1/2, riippuu sitruunan mehukkuudesta)

Ranskankermakastike:
n. 100 g ranskankermaa
n. 1/4 sitruunan mehu (tai 1/2, riippuu sitruunan mehukkuudesta)
suolaa
sokeria
pippuria

*Ripottele avonaisille silakkafileille hieman suolaa. Taita fileet, asettele tiiviisti (voideltuun) uunivuokaan. Paista 225 °C:ssa n. 15min.
*Purista kypsien silakoiden päälle sitruunamehua. Kääntele silakoita varovasti, jotta mehu leviää tasaisesti.
*Sekoita ranskankermakastikkeen ainekset maistellen.
*Tarjoa silakat kastikkeen, salaatin ja perunoiden kanssa.



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, mikä kunnia! =)

Anonyymi kirjoitti...

Voi nam! Silakka on ihan ykkösruokaa.

Anna kirjoitti...

mrv kiitos itelles!

matleena, sitä pitäis kyllä muistaa syödä useemmin! Se on kuitenkin niin hurjan monipuolinenkin, voi laittaa monella tapaa.

Gab kirjoitti...

Hyvää tuli :)