perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Loppumattomat reseptilähteet

Käytännön reseptinetsintään tässä keittiössä käytetään (varmasti monen muun tavoin) mm. Ruokamaailman, Pirkan ja Valion sivuja.

Silloin tällöin kuitenkin harrastan reseptifiilistelyä pelkästä summittaisen googlailun ilosta. Tänään tulin ajatelleeksi, miten loistava juttu kielitaito on ruoanlaittoharrastuksen kannalta. Vaikkapa saksankielisillä sivuilla pääsee hurjan hyvin vieraan maan ruokatunnelmaan kiinni, ihan eri tavalla kuin jos vain etsisi saksalaisia ohjeita suomalaisilta sivuilta. Ja mikä parasta, auttavakin kielitaito riittää jo pitkälle: itse olen tänä syksynä ranskan alkeiskurssilla, jotta saisin taas uuden ruokakulttuurialueen paremmin haltuun!

Äsken löysin ulkonäöltään karuakin karumman, mutta valikoimaltaan vaikuttavan Rezeptsammlung- sivuston. Sattumanappi ("Zufallsrezept") on koukuttava. Tyylinsä vuoksi inspiroivia taas ovat BBC:n ruokasivut sekä saman tahon GoodFood- lehden sivut.

Eikä ruokakulttuurien lomassa sovi unohtaa mahtavia yhden asian sivuja: The cottage cheese page näistä esimerkkinä.

Vinkatkaa ja kertokaa, mitä löytöjä olette itse tehneet, haluan tietää! :)

5 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

kiitos hyvistä vinkeistä!
minä vierailen usein myös Jamien sivuilla (yllättävää...)

Myös SVT:llä on hyvät ruokasivut.
Siinä joitakin jo...
Niin ja tietysti Elisan sivuilla on hyviä ruoka- ja viinivinkkejä!

ylimuuli kirjoitti...

Elisan?! Ihan uusia juttuja mulle, Valiotakaan en ole koskaan hokannut :-D

Itse haarukoin ohjeita useimmiten googlen ohella Maku-lehden, BBC:n ja BBC Good Foodin sivuilta, Epicurious.comista, Nigellalta, Marthalta ja paljon blogeista, englanninkielisistä ja suomalaisista. Ruokalassa vierailen myös ja Pirkan sivuilla. Cottage Cheese Page on lähellä sydäntäni <3

Yksi reseptinhankintamuotoni on kerjätä eri ihmisiltä heidän bravuureitaan ;-)

Anna kirjoitti...

Elisan reseptisivuja mäkään en ole vielä hyödyntänyt! Aina, kun sinne linkataan blogeissa, mun pitää pariin kertaan ajatella että kukas tää Elisa nyt olikaan ;)...

SVT:n (loistavilta vaikuttaville) sivuillekaan en ollut koskaan törmännyt, ja toi epicurious.com oli nimenäkin ihan uusi! Lienee jenkkisivusto? Sellainen on hauska kulttuurisukellus nyt thanksgivingien ja muiden aikaan, niin kaukana kun ne omasta arkipäivästä onkin.

Blogeja selaillessa huomaa että Ruokala on kyllä tosi yleisesti käytetty! En tiedä miksi mä en ole tottunut sen hyödyntämiseen. Se varmaankin vaikuttaa, että mulla ei ole telkkaria muistuttamassa sivujen olemassaolosta.

pistaasi kirjoitti...

hyviä blogeja:
http://orangette.blogspot.com/
http://www.nordljus.co.uk/en/index.php
http://smittenkitchen.com/

kivoja ohjeita ja aivan ihania kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Terve,

en oikein tiedä miten olisin saanut teihin yhteyden, mutta haluaisin kysellä että kiinnostaisiko linkinvaihto? Pistin tänne jo linkin omalle blogilleni...

ruokablogi piste fi.

Sorry että spämmään kommentteja.