lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Perunamunakkaan taikaa

Tonnikalan asema tiukkojen aikojen taivaanlahjana on mielestäni aika kyseenalainen. Tuon paikan ansaitsisi perunamunakas; täyttävä, maittava ja ravitseva ruokaympyrä. Jääkaappi kiittää kun tähteitä hyödynnetään, ja ruokailutilanteeseen saa sitäpaitsi mukavaa kansainvälistä virettä jos kuvittelee syövänsä espanjalaista tortillaa. Seuraavassa kaksi hyväksi havaittua versiota.



















Perunamunakas 1 (yhdelle nälkäiselle)
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
pakastepinaattia
öljyä
2-3 keitettyä perunaa viipaleina
2 munaa
2 rkl vettä
paprikajauhetta, pippuria, kuivattua oreganoa
juustosuikaleita
merisuolaa

*Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla öljyssä pakastepinaatin kanssa. Lisää hetken kuluttua perunaviipaleet, kääntele varovasti jotteivät perunat hajoa.
*Sekoita haarukalla keskenään munat, vesi ja mausteet. Paprikajauhetta voi ripotella joukkoon reilustikin. Kaada seos tasaisesti pannulle, laske levyn lämpöä hieman. Veistele kuorimaveitsellä pinnalle juustosuikaleita.
*Anna hyytyä kypsäksi. Mausta lopuksi merisuolalla.



















Perunamunakas 2 (yhdelle hyvin nälkäiselle)
pussinpohjallinen peruna-sipulisekoitusta
1 pieni tlk herkkusieniä viipaleina
öljyä
2 munaa
2 rkl vettä
oreganoa, persilja-valkosipuli-maustesuolaa, pippuria
juustoraastetta

*Sulata peruna-sipulisekoitus mikrossa. Kaada herkkusienien liemi pois.
*Pyörittele peruna-sipulisekoitusta ja herkkusieniviipaleita hetken aikaa kuumalla pannulla öljyssä.
*Sekoita haarukalla keskenään munat, vesi, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos tasaisesti pannulle, laske levyn lämpöä hieman.
*Anna hyytyä kypsäksi.

6 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Hmmhmm... toimisikohan tämä bataateilla? Niitä löytyisi tähteenä.

Anna kirjoitti...

Miksi ei! Itse vähän vierastan bataattia suolaisissa ruoissa, sillä en ole oikein saanut omissa kokeiluissani maustettua sen makeutta tasapainoon. Kokeile silti ihmeessä, ja raportoi tuloksista :)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Muutenhan tuo korvaisi hyvin tonnikalan, mutta ilonpilaaja täällä huutelee proteiinin perään ;-D Ei vaan, erinomainen ohje ja edullinen, varmasti täyttävä. Mutta tiiäthän, kullakin on rakkaansa niinkuin minulla roheiini ;-)

Silti söisin tätä kyllä! Mut ehkä lisäisin vaikka SOIJAROUHETTA :-D

Anna kirjoitti...

Mutta onhan kananmuna hyvä proteiininlähde! Marttojen keittokirjan arkipäivätaulukostakin löytyy oma päivänsä munaruoalle ;)

Ei vaan, osuit kyllä arkaan paikkaan sikäli että tiedän ruokavaliostani uupuvan protskuja.

Soijarouhetta lisäilen tällaisiin juttuihin silloin tällöin. Sen teollinen luonteenlaatu vaan jostain syystä ahdistaa mun ristiriitaista lampaanmieltä.

(Tässä nyt ei ollut enää mitään päätä eikä häntää.)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Äää mikä pässi olinkaan! En jotenkin noteerannut munia vaikka kyseessä on MUNAKAS :-D Noooh, errare muulinum est. Sori ja nolottaa.

Munapäivä on kyllä hyvä olla vähintään kerran viikossa kun kerran Martatkin niin ohjeistavat. ;-)

Tusla kirjoitti...

Nyt on bataattimunakas kokeiltu, raportti soppakellarissa. :) On se peruna vaan sittenkin parasta...