keskiviikkona, tammikuuta 23, 2008

Satay-soijasuikaleet

Soijasuikaleet toimivat monessa broilerinmentävässä paikassa, minkä mm. Kurpitsamoska- blogi on todistanut. Itse yhdistin ne tänään kaapissa jo pitkään odotelleeseen, mutta sitäkin helpompaan parivaljakkoon: kookosmaitoon ja satay-kastikejauheeseen. Jos Satay Seasoning Mix- tuotetta ei satu olemaan omissa nurkissa, voi kastikkeen toteuttaa currytahnasta, kookosmaidosta ja maapähkinävoista, kuten on tehty tässä ohjeessa. (Ei mitään kevyintä tavaraa siis, tosiaankaan ;)) Lisäsin hetken mielijohteesta mukaan banaanin. Se ei ollut tällä kertaa kovin fiksu veto, ruoasta tuli liian makeaa. Esimerkiksi paprika voisi toimia paremmin.




















Satay-soijasuikaleet (2 annosta)

n. 3 kourallista vaaleita soijasuikaleita
2-3 dl vettä
1/4 liemikuutio
1 pss satay-marinadijauhetta
0,6 dl kookosmaitoa
1 sipuli
pieni tilkka öljyä
0,5 dl kookosmaitoa + 0,5 dl vettä
(1 banaani)

*Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilasta. Käännä lämpö pois päältä mutta jätä kattila levylle. Lisää kattilaan soijasuikaleet, anna turvota n. 10 min. Kaada ja puristele ylimääräinen vesi pois.
*Sekoita keskenään marinadijauhe ja 0,6 dl kookosmaitoa. Sekoita soijasuikaleet joukkoon. Anna marinoitua viileässä muutaman tunnin ajan.
*Pilko sipuli ohuiksi lohkoiksi. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää soijasuikaleet ja marinadi sekä kookosmaidon ja veden sekoitus. Anna kypsyä keskilämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.
(*Lisää paloiteltu banaani, kuumenna.)

6 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Paprika toimis varmaan hyvin, herkulta kuulostaa. Ja kuule tuossa pitäisi ehkä olla linkki tuossa "tässä" sanassa (vai olenko ihan kujalla?!) ja nyt se on vain alleviivattu. Että mitäs peliä sitä oikein pidetään siellä O_o

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa namilta!
Mutta kertokaapas mulle, miksi vatsani tulee kipeäksi soijaleikkeistä ja -suikaleista, muttei esim soijarouheesta?

Anna kirjoitti...

Ylimuulinen kiitos tarkkaavaisuudesta! En tajua, kyllä se jossain vaiheessa oli linkki, koska ei tuollasta alleviivausta tuossa bloggerin tekstieditorissa edes ole... Nyt kun korjasin sen, en saanut poistettua alleviivausta juuri siksi :D (Tai sitten oon tietämättäni räpiköinyt sen siihen alunperin jotenkin.)

Anonyymi: Tiedätkö, mulla oli tänään koko päivän vatsa tosi kipeä tuon ruoan syömisen jälkeen. Vaikeahan se on sanoa, mistä se tarkalleen johtui, mutta joku mystinen kutina oli että ei ois kannattanutkaan ehkä syödä sellaista läjää soijasuikaleita...
...ja sitten sä olet täällä samaan aikaan pohtimassa samaa asiaa! Tähän oliskin jännä saada valaistusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon vatsan kipeytymiseen voi olla moniakin vaihtoehtoja. Kokemattomampi vatsa ei esimerkiksi jaksa/osaa sulattaa soijatuotteita vielä täydellisesti. Asia muuttuu toki ajan kanssa, kuten mudenkin ruoka-aineiden kohdalla. (Itselläni on sama ongelma lihan kanssa, mutten näe enää syitä totutella vatsalaukkuani siihen uudestaan)

Joskus myös soijasuikaleet ja -rouhe turpoavat vielä vatsassakin ja aiheuttavat siten vatsanväänteitä. Soijaleikkeistä en niin tiedä, koska en ole niitä maistanut.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että soijatuotteet ovat loppupeleissä aika stydiä kamaa, vaikka kasvisperäisiä ovatkin. Jos syö 400g pihviä, niin kyllä varmasti koskee vatsaan. Sama kandee muistaa soijatuotteiden kohdalla.

Anna kirjoitti...

Okei, noita mäkin vähän epäilin :) Ja ateriassa oli kyllä suhteessa enemmän soijaa ja vähemmän muita aineita kuin yleensä. Seuraavalla kerralla vähän hillitympi erä :D

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa tosi herkulliselta! Tarvii varmaan vaan varoa ettei syö liikaa tätä, jos massut tulee pipiksi :D Linkitin blogisi, lienee ok juttu?