sunnuntaina, joulukuuta 02, 2007

Piparimuffinit

Nappasin ohjeen viimeisimmässä Kotiliedessä olleesta Valion mainoksesta. Idea oli tosi hauska, toteutuksessa sovelsin ohjetta vähän liikaa joten muffinit jäivät mm. tosi vähäsokerisiksi. Jotain tämäntyyppistä voisin ehkä kehitellä, jos tulee inspiraatio osallistua joulukuun ruokahaasteeseen...




















Piparimuffinit (12 kpl)
100g Valio leivonta-Oivariinia (laitoin1 dl juoksevaa leivontamargariinia)
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 prk (200g) Valio maustettua rahkaa vanilja (laitoin tavallista rahkaa+ hieman vaniljasokeria)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl keltaisia rusinoita (laitoin ruskeita, en läheskään noin paljoa)
2 tl piparkakkumaustetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
(pinnalle tomusokeria)

*Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon munat. Lisää rahka.
*Yhdistä keskenään kaikki loput aineet ja lisää joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
*Jaa taikina (voideltuihin) muffinivuokiin. Paista 200 °C:ssa n. 12 min. Anna muffinien jäähtyä hieman.
(*Leikkaa voipaperista tähtikuvio irti ja siivilöi tomusokeria sabluunan avulla muffinien päälle.)
*Tarjoa kahvipöydässä tai glögin kera.

17 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Minäkin zuumailin samaa mainosta mutta eri lehdestä :-) Söin nimittäin männäviikolla länsinaapurissa aivan übermehevän pepparkaksmuffinsin ja tuon mainoksen nähdessäni epäilin, että tulisiko sen mukaan tehdyistä muffinseista yhtä muhevan piparkakkutaikinaisia. Paljastuksia pliis: tuliko noista muffareista enempi kosteita vaiko kuivakampia?

Anna kirjoitti...

Tavallisella rahkalla tehtynä näistä tuli kyllä mukavan kosteita, mutta samalla myös vähän hapahkoja ja ennen kaikkea ei lähes yhtään makeita. En osaa sanoa, mikä olisi ollut lopputulos alkuperäisellä ohjeella (ja puolellatoista desillä keltaisia rusinoita, nyt kun laitoin tosiaan noin viisi kappaletta vuoden vanhoja, mustia ja kuivuneita rusinoita..)

Anonyymi kirjoitti...

aion ehkä vielä kerran kokeilla, olisiko minusta leipojaksi, ja testata noita :P

pitäkää peukkuja.

onko toi ohje se alkuperäinen, vai se minkä sovelsit?

Anonyymi kirjoitti...

äh. olenpas sisälukutaidoton.
sorry.

Anna kirjoitti...

Niin, siis jätä mun sulkumerkinnät huomiotta, ne on niitä sovelluksia :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa nää hyviltä :) Pitänee testata kunhan pääsee joulutunnelmaan kunnolla lähiaikoina.

Anonyymi kirjoitti...

mutta huomasin juuri, että niihin tulee rusinoja.
en vaan kauheasti pidä rusinoista.

luuletko, että olisivat syömäkelpoisia ilmankin?

Anna kirjoitti...

Jenny: Kokeile ihmeessä! Piparin maku on liian ihana jäädäkseen vaan piparkakkujen yksinoikeudeksi ;)

Liina: Voisin veikata, että olisivat syömäkelpoisia. :) Jos epäilyttää, voisit laittaa vaikka jotain muita kuivattuja hedelmiä pikkupikkupikkupaloina?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Liinalle peukut! Ittekin oon täällä oikein ehtoisasti vietellyt päivää leipoen, tuloksena mm. ylimakea sitruunapiiras sekä valtava ystävyyskakku Hermanni. Sitruunapiiraalle löysin jo hyvän kodin, mutta nyt pitää vielä keksiä keille syötän lopun Hermannin :-D

Vaan sehän pakastuukin nätisti ja on hyvää. Piparkakkumuffinssit vois olla kans hyvei, tekis mieli kokeilla tähtipullatyyliin ja länttästä päälle minipipari piparkakkutaikinasta.

Anna kirjoitti...

Hermanni OMG!
En kestä!
Tulee niin mieleen ala-aste ja ne tuoksahtavat liemet, joita kanniskeltiin repun pohjalla kotiin :D Ootan raporttia!

Ja Liina, kerrothan säkin sit lopputuloksen kun rusinattomat muffinit on valmiit! :)

Anonyymi kirjoitti...

kiitos peukuista!

kerron toki lopputuloksen, mutta epäluuloni kuivattuja hedelmiä kohtaan on lähes pohjaton.
paitsi siis että rusinoista pidän sellaisenaan - en ruoanlaittoelementtinä.

samalla kerralla pitää varmaan vääntää suklaamuffareita kun kanssanisäkäs toivoi. niiden epäonnistuneiden suolaisten jälkeen.

Polkkapossu kirjoitti...

Hauskaa. Eikös tuollakin voisi osallistua :D

Anna kirjoitti...

Juu voisi, sillä eihän säännöt kai kiellä valmiiden ohjeiden käyttämistä. Jätän asian nyt kuitenkin vielä hautumaan, näin varhaisessa vaiheessa kuuta, eihän sitä tiedä vaikka tässä keksis jotain melkein omasta päästäkin :)

Anonyymi kirjoitti...

mäkin kokeilin tätä tänään, ja piti tulla tarkistamaan minkä näkösiä sulla tuli, kun petyin kun ei ne näytä yhtään samalta kun siinä valion kuvassa :D niistä tuli tuollasia epämuodostuneita, se taikina oli ihan omituista. pitää nyt mennä maistamaan. lähikaupassa ei ollut piparimaustetta, joten sovelsin laittamalla kardemummaa ja kanelia. ja tosiaan laitoin kans sitä tavallista rahkaa, mutta lisäsin sit 2tl vaniljasokeria..

Anonyymi kirjoitti...

ja täytyy vielä tulla sanomaan, että ois ne kyllä enemmän tarvinnu sokeria. muutenkin nyt vähän mauttomia.. hmm.

Anna kirjoitti...

Kotoakin soitettiin mulle tässä yksi päivä et "tää taikina on kyllä ihan ihmeellistä, kuuluuko tän näyttää tältä" :D Hyvä tietää että ohjeen mukaankin mennessä pitää muokkailla. Hassua, yleensä luulis että noissa mainosohjeissa olis ennemminkin liian makea lopputulos.

Anonyymi kirjoitti...

niin tai siis eikös ne valmiiksi maustetut rahkat ole aika imeliä? varmaan siitä ois tullut se tarvittava makeus, jos ois käyttänyt sitä mikä ohjeessa mainittiin :D