Veli on tehnyt viime aikoina suurella menestyksellä pizzaa, jonka salaisuus piilee parissa niksissä.
*Osa pohjataikinan jauhoista korvataan leseillä, jotka tuovat valmiiseen pizzaan makua.
*Ohueksi kaulittu pizzapohja levitetään reilusti öljytyn uunipellin päälle ilman leivinpaperia. Näin pizzapohja pääsee paistovaiheessa kuumenemaan paremmin, ja lopputulos on ihanan rapea.
*Tomaattikastikkeen ja erillisen jauhelihatäytteen sijaan pohjaa varten valmistetaan tomaattinen jauhelihakastike. Jauheliha ja tomaatti maustavat toisensa.
*Täytteitä saa olla runsaastikin, sillä kuuma uuni ja leivinpaperiton pelti pitävät huolen siitä, ettei pohjasta tule vetinen.
Pizzareseptejä on varmasti yhtä monta kuin pizzakokkejakin. Ohje pizzapohjaan löytyy esimerkiksi Myllyn Parhaalta.
2 kommenttia:
Aika hyvä tuo öljyämis-vinkki, ilmeisesti siihen käy esim. rypsiöljy?
Nimimerkillä uusavuton keittiössä..
Juu, kyseiseen pizzaankin taidettiin rypsiöljyä käyttää.
Rypsiöljy on muuten öljyistä paras! :) Edullinen, miedon makuinen, suhteellisen lähellä tuotettu ja rasvahappokoostumukseltaan esimerkillinen.
Lähetä kommentti