maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Seesami-kaurakeksit

Joskus yllättää ihan vastustamaton himo rapeisiin kaurakekseihin, jotka olivat jo lapsena suurta herkkuani. Onneksi niiden tekeminen on niin helppoa ja nopeaa, että tuskin lähikauppaankaan ehtisi kipaista keksipakettia samassa ajassa hakemaan.

Tähän keksierään heitin testimielessä mukaan seesaminsiemeniä, ja hyvinhän ne joukkoon istuivat! Nautiskellessa tuli jopa terveellinen olo, liekö syynä mielleyhtymä hunaja-seesamipatukoihin. Sokeria näistä kyllä löytyy rutkasti enemmän, mutta juuri siinä taitaa olla yksi pistimäisyyden salaisuus. Tavalliset kaurakeksit muuten onnistuvat samalla ohjeella vaihtamalla seesaminsiementen tilalle vastaava määrä lisää kaurahiutaleita.
























Seesami-kaurakeksit (noin 20 kpl)

50 g voita tai margariinia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna

*Sulata rasva kattilassa, anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille taikinanokareita ja anna paistua 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan nakoisia kaurakekseja! Noista tulee oma mummi mieleen - sen jalkeen, kun mummi kuoli 12v sitten niita ei ole syotykaan. Ihania makumuistoja!

Seesami tuo varmaan rapeutta naihin kekseihin. Meilla on talla hetkella kotona iso laatikko lahjaksi saatuja seesamipatukoita, joten voi kuitenkin olla, etta kokeilen naita talla kertaa perinteisesti kauralla :)

Jael kirjoitti...

Munkin herkkua oli kaurakeksit lapsena ,nam! En olekaan aikoihin tehnyt,nyt tekee mieli!

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Kauralastut taitaa tuoda monelle mieleen lapsuusmuistoja, näitä on taidettu leipoa aika monessa suomalaisessa kodissa.