Pastanjauhajien taannoinen palsternakkapostaus lukuisine kommentteineen innoitti minut keittämään kattilallisen palsternakkasoppaa. Mieleen oli jäänyt kummittelemaan maininta pekonista palsterin mainiona parina. Tottahan tuo oli - yhdistelmä oli oikein maukas! Keitosta tuli rouhea ja rustiikkinen tyyliltään. Sopii talviseen tammikuuhun siis.
Pekoni-palsternakkakeitto (2-4 annosta)
140 g pekonia
1 suuri sipuli
n. 200-250 g palsternakkaa
1 suuri peruna
kasvislientä
1/2 tl kuivattua lipstikkaa
ripaus rouhittua mustapippuria
loraus maitoa
*Saksi pekoni suikaleiksi kylmän kattilan pohjalle. Kuumenna kattila ja ruskista pekonisuikaleet rapsakoiksi. Siirrä rapsakoituneet suikaleet odottamaan talouspaperoidulle lautaselle ja anna liikenevän rasvan imeytyä paperiin.
*Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa kattilassa. Kuutioi peruna ja palsternakka, lisää kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Mausta lipstikalla ja pippurilla. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
*Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää lientä tai vettä tarvittaessa. Lisää loraus maitoa, anna kiehahtaa.
*Jaa keitto lautasille. Ripottele pinnalle rapeat pekonisuikaleet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti