Ostin jokin aika sitten tamarindia tehdäkseni Fuusiokeittiön kalacurrya (josta muuten tuli hyvää ja jännää vaikken kuvia saanutkaan otettua, suosittelen kokeilemaan). Pähkäillessäni, mitä teen jäljelle jääneellä tamarindilla löysin tieni Tamarind Heaven- blogiin, josta taas löytyi ihailtavan laaja tamarindi-info. Infopaketista inspiroituneena keksin kokeilla tamarindia mausteeksi tavalliseen linssikeittoon, ja se toimikin siinä mukavasti korvaten perinteisempää tomaattipyree-sitruslinjaa. Kätevää!
Tamarindi-linssikeitto (1-2 annosta)
n. pingispallon kokoinen pala kuivattua tamarindia
n. 1 dl vettä
tilkka öljyä
2 kevätsipulin valkoista osaa viipaloituna
1,5 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1/2-1 kasvisliemikuutio
1 tl hunajaa
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
2 kevätsipulin vihreät varret
*Liota tamarindipalaa vedessä parin tunnin ajan. Kaada syntynyt liemi siivilän läpi astiaan ja puristele liemeen vielä kaikki tamarindista irtoava hedelmäliha. Heitä tamarindista jäljelle jääneet kovat ja kuituiset osat pois.
*Huuhtele linssit siivilässä.
*Kuullota sipuliviipaleita kattilassa öljytilkassa hetken aikaa. Lisää linssit, tamarindiliemi, vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia tai kunnes linssit ovat täysin pehmenneet.
*Mausta mustapippurilla ja hunajalla. Anna kiehua hiljalleen vielä muutaman minuutin ajan. Saksi keiton sekaan vielä kevätsipulin vihreitä varsia. Koristele keitto kevätsipulilla.
2 kommenttia:
Kiva idea laittaa linssikeittoon tamarindia! Ei olisi tullut mun mieleeni, mutta sopii varmaan tosi hyvin! Itsellänikin on yksi suosikkilinssikeitto-ohje, jota olen maustellut punaviinietikalla. Tamarindi sopisi varmaan siihenkin!
Tarkemmin ajatellen idea taisikin alunperin tulla mutkan kautta sun mainiosta rasam-postauksestasi! Mun piti vain keksiä äkkiä jotain täyttävää ja helppoa, joten keitto linssistyi ja suoraviivaistui melko lailla ;) Kiitos vielä näin erikseen siitä tamarindipostauksesta myös!
Lähetä kommentti