Chiligrillailuja edeltävällä kauppareissulla eteen osui hämmentävän kypsiä mangoja. Sellaisiahan ei kovin usein Suomessa saa! Niitä oli ostettava pari, ja niistä syntyi fiilispohjalta salaatintapainen grillailujen höysteeksi. Kaikkia tårta-på-tårta- kieltoja uhmaten salsakin oli tulista. (Tietysti.) Alunperin olin ajatellut tehdä tämän tuoreesta ananaksesta mangon sijaan, ja veikkaan että sekin toimisi kiitettävästi.
Mangosalsa (4-6:lle)
2 kypsää mangoa
2 tomaattia
1 kevätsipuli (ei varsia)
3-4 mietoa punaista pikkupaprikaa (tai 1 tavallinen)
2 (tai maun mukaan) pientä tulista chilipaprikaa, esim. lemon drop
mustapippuria rouhittuna
*Kuori mangot kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmään pitkittäisiä ja poikittaisia viiltoja niin, että syntyy "ruudukko", jossa ruutujen sivut ovat noin sentin luokkaa. Viistä sitten leikkuuveistä mangon kiven pintoja pitkin irroittaen hedelmälihan kivestä: saat aikaiseksi kasan mangokuutioita.
*Hienonna tomaatit, kevätsipuli, paprika ja chili. Sekoita kaikki ainekset mangokuutioihin. Rouhi pinnalle mustapippuria.
2 kommenttia:
kiitos mangonpilkkuuohjeista. se onkin ollut suht tuskaa ja lopputulos melko rumaa. ensi kerralla käytetään tätä vinkkiä!
Kivaa että oli avuksi! :) Mäkään en ollut ennen mangoa tähän tapaan pilkkonut, mutta olin sitten jostain bongannut tämän vinkin ja se kyllä helpotti puuhaa hurjasti!
Lähetä kommentti