maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Katkarapuja balilaisittain

"Balilaisen kalan" ohje löytyi Pirkan reseptiarkistosta. Itse valmistin tällä kertaa kalattoman version, mutta makua riitti silti kiitettävästi. Limen ja inkiväärin yhdistelmä ei lakkaa toimimasta. Hurjan nopeatekoistakin tämä oli!






















Katkarapuja balilaisittain (1-2 hengelle)

vajaa 1/2 dl maapähkinöitä
2-3 rkl Thai Sweet-chilikastiketta (tai omatekoista sekoitusta vedestä, sokerista, valkosipulista, chilistä ja suolasta)
100g tuoreita herkkusieniä
1/2 purjo
1 rkl öljyä
1-2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 pss katkarapuja (pakaste)
1 limetti (puolikas ruokaan, puolikas koristeluun)

*Paahda maapähkinät kuivalla pannulla ja siirrä ne lautaselle.
*Viipaloi herkkusienet ja hienonna halkaistu, huuhdeltu purjo. Kiehauta purjo ja sienet öljyssä. Sekoita joukkoon chilikastike ja inkivääri. Hauduta muutama minuutti.
*Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut. Lisää puolikkaan limetin mehu. Kuumenna ja tarkista maku.
*Ripottele pinnalle maapähkinät. Viipaloi limetin toinen puolikas. Tarjoile riisin kanssa, koristele limettiviipaleilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nams, tämäntyyppisistä ruuista olen juuri tällä hetkellä eniten innostunut. Kiitos tästä.
Haluaisin tunkea nykyään tuoretta inkivääriä joka ruokaan, ja limettiäkin on oltava aina jääkaapissa. Ja sitten vielä pähkinöitä ja riisiä, oih ja voih...

Anna kirjoitti...

Ole hyvä! Limettiin mäkin olen kyllä niin ihastunut, se sopii vaikka mihin...

ee kirjoitti...

Hei Anna! Koska tätä on niin ilo lukea, heitin sulle kukkia omalla puolellani: käy noutamassa :)