Joskus keväällä kuulin hehkuttelua hapankaalin, bratwurstin, kerman, dijon-sinapin ja hunajan yhdistelmästä. (Eikä hehkuttaja ollut edes saksalainen!) Nyt viimein sain kokeiltua itsekin. Ruoka olisi ehkä kaivannut kasvirasvavalmistetta kermaisempaa kermaa maistuakseen täyteläisemmältä. Sinapin kanssa suosittelen olemaan varovainen myös. Tämä hautui silti oikein maistuvaksi, varsinkin mikäli happamasta tykkää, ja ainakin seuraavan päivän uudelleenlämmityksen jälkeen maut olivat kohdallaan. Makaroneja keitin lisäkkeeksi ihan siitä ilosta että voisin kirjoittaa tuon otsikon. Peruna saattaisi sopia tämän seuraksi myös.
Miksikä tätä muuten nimitetään? Uunissa tehtynä se olisi pata, mutta pannuversionakaan se ei vaan sovi tälle ruoalle... äh, en tiedä :).
Bratwursti-hapankaalipata (2 suurta annosta)
2 bratwurstia
250g hapankaalia
2 dl kermaa (tein itse kasvisrasvasekoitteella)
(hieman vettä)
3-4 rkl hunajaa
3 rkl dijon-sinappia (2 vois olla parempi)
pippuria, suolaa
Paloittele bratwursti paloiksi. Paista niihin haudutuspannulla hieman väriä. Lisää pannulle hapankaali, kuumenna, lisää kerma sekä tarvittaessa hieman vettä. Mausta sinapilla ja hunajalla, sekoita. Anna hautua rauhassa, voit esimerkiksi alkaa harkita knöödeleiden keittämistä tässä vaiheessa. Maistele, mausta suolalla ja pippurilla.
2 kommenttia:
Makaroneja keitin lisäkkeeksi ihan siitä ilosta että voisin kirjoittaa tuon otsikon.
Valitettavasti joudun romahduttamaan perustelusi, sillä makaronit ovat saksaksi Nudeln :) Knöödelit ovat keitettyjä taikinapalleroita, usein perunapohjaisia.
http://de.wikipedia.org/wiki/Kn%C3%B6del
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kn%C3%B6%C3%B6deli
Herkullisen kuuloinen resepti kyllä, pitääpä kokeilla!
Kiitos Sohvi kommentista! Tosiaan, näinhän asia onkin! Vuosi sitten en olisi tuota tullut edes ajatelleeksi, mutta tarkemmin ajatellen nyt vuoden sisällä olen törmännyt knöödeli-ilmiöön eli osaisin ehkä ilmaista itseäni saksaksikin paremmin ;)
Lähetä kommentti