tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Kinkkupiirakka kevytpohjalla

Suurelle suolaisten piiraiden ystävälle Limepippuri-blogissa ollut kevyen piirakkapohjan ohje oli riemukas löytö. Vielä suurempi riemu repesi, kun huomasin Soppakellarissa pohjaan yhdistetyn kinkku-juustotäytteen, jossa oli mukana mm. paahdettua sipulia. Näillä eväillä ohjetta ei tarvinnut muutella lähes ollenkaan - alla siis Soppakellarista lainattu resepti sellaisenaan vain pienin muutoksin.















Kevyempi kinkku-juustopiiras

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
65g maitorahkaa (noin-asteikolla)
4-5 rkl haaleaa vettä
merisuolaa (myllystä)

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää sitten joukkoon maitorahka, vesi ja muutama rouskaus merisuolaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Ellei taikina tunnu tarpeeksi kiinteältä, lisää hieman maitorahkaa tai vettä. Painele (tai kauli) taikina öljyllä voideltuun, halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan.

Täyte:
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
0,5dl paahdettua sipulia
200g palvikinkkusuikaleita
1 prk (2dl) kevytkermaa
2 munaa
noin 100g tuhdimakuista juustoa raastettuna (esim. Punaleima-Emmentalia)
pippuria
paprikajauhetta
timjamia

Kuori ja pilko sipulit, hauduttele niitä hetki öljyssä pannulla. Levitä piirakkapohjalle sipulit, kinkkusuikaleet sekä paahdettu sipuli. Sekoita kananmunat ja juustoraaste kerman joukkoon, mausta pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla. Kaada seos tasaisesti piirakan päälle. Paista 200°C:ssa n. 30min.

Ei kommentteja: