lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Lihapullat metsästä

Hirvenjauhelihapaketti oli näiden palleroiden inspislähteenä. Marketin paperikuosista huolimatta näin silmissäni suomalaisen metsämaiseman, joten mukaan pääsi sieniä sekä Koskenlaskija-juustoa (metsässähän kosketkin on). Tykkäsin!



















Hirvenjauhelihapullat

n. 400g jauhettua hirvenlihaa
1 tlk (200g) kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 muna
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
muutama kourallinen kuivattuja suppilovahveroita + tilkka vettä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
kuivattua oreganoa
n. 1/3 pkt voimakasta Koskenlaskija-juustoa

*Sekoita korppujauhot kermaviiliin, anna turvota hetken.
*Hienonna sipuli ja valkosipuli. Käytä suppilovahverot vesitilkassa jotta ne hieman kostuvat, liottaa ei tarvitse. Sekoita sipulit sekä suppilovahverot kermaviili-korppujauheseokseen. Lisää mausteet. Sulata juusto hieman juoksevammaksi mikrossa, lisää mukaan.
*Lisää jauheliha seokseen, sekoita kunnes massa on tasaista ja alkaa tarttua kulhon reunoihin. Muotoile massasta lihapullia, paista uunissa 225°C:ssa n. 15 min.

Ei kommentteja: