tiistaina, tammikuuta 08, 2013

Tuikitavalliset tomaattibruschetat

Tomaattinen bruschetta on minusta elävä esimerkki siitä, miten nopea ja tosi yksinkertainen ruoanlaitto voi yllättää. Tomaatista, valkosipulista, leivästä ja parista hassusta mausteesta syntyy paljon enemmän kuin osiensa summa.

Tämä on niitä juttuja, jotka tuntuu jopa liian simppeleiltä postattaviksi: mutta aina on kuitenkin joku, joka vielä pitää bruschettojen tekoa hankalana ja on siksi jättänyt koko homman sikseen. Unohda sellainen oletus, testaa vaikka itse!

























Tomaattibruschetat

maukkaan patongin puolitettuja paloja tai maalaisleipäviipaleita (minulla puolikas patonki = neljä puoliskopalaa)
1 valkosipulinkynsi
pari pientä tomaattia
ripaus suolaa ja sokeria
kourallinen basilikaa, tai jos tykkäät persiljasta, vaikka lehtipersiljaa
tummaa balsamiviinietikkaa
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa

*Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita sitten pienessä kulhossa tomaattikuutiot sekä pieni suola- ja sokeriripaus. Hienonna basilika tai muu yrtti, kuten lehtipersilja, ja sekoita kevyesti kuutioiden joukkoon.
*Paahda leipää uunissa grillivastuksen alla parin minuutin ajan, kunnes se saa rapean pinnan. Puolita valkosipulinkynsi ja hiero kynnenpuolikkaita reippaasti leipien pintaan.
*Nostele leiville tasaisesti tomaattiseosta. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä sekä mustapippuria ja merisuolaa, nauti samantien.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva lukea välillä jostain jotain tuikitavallistakin reseptiä.
p.s. aina on joku, jolle pelkkä leivän leikkaaminenkin on liian hankalaa ja vaivalloista :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaltatut tomaatit maistuu ainakin mun mielestä ihan tosi paljon paremmilta kuutioina kun sellaset, joissa on kuori. Eikä se kalttaaminenkaan oo vaikeaa, veitsellä vaan rasti tomaatin pintaan, tomaatit kulhoon, kiehuvaa vettä päälle ja tomaateista saa vedettyä kuoret pois kuin silakasta nahan :D. Mut ehkä tää on makuasia!

- Matleena-siskosi

Anna kirjoitti...

Anonyymi: Musta tuntuu, että kun aika vierii eteenpäin niin hoksaan vaan paremmin ja paremmin, että rakastan ruoanlaitossa juuri yksinkertaisia juttuja tosi paljon :)

Matl: Meinasin sanoa tähän, että jos kalttailuun lähtee, niin sit tää ei ois enää niin helppoa, MUTTA toisaalta opetit mulle että silakannahanpoistokin on tosi helppoa! :) Toki voi siis kaltata, mutta tässä ruokalajissa kuoret ei mun mielestä haittaa niin paljon kuin vaikka jossain lämpimässä ruoassa tai bloody maryssa. (Ne tuo vaan TEKSTUURIA :D)