Salaatti on parempaa kun siinä on jotakin paahdettua. Ja juurekset tarjoaa parastaan ihan ohuiksi lastuiksi veisteltyinä, uunissa nopeasti käytettyinä ja käpristyneinä. Siispä palsternakkasalaatti, olkaa hyvät!
Palsternakka-juustosalaatti
palsternakkaa ohuina siivuina (sen verran, että viipaleet voi levittää yhdeksi kerrokseksi uunipellille)
1 tl öljyä
salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, pala purjoa, viinirypäleitä, salaattijuustokuutioita
grana padano -juustoa
avokadoöljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa, pippuria
*Kuori ja leikkaa pala palsternakkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, veitsellä tai juustohöylällä. Mittaa öljy kulhoon, ja sekoittele sitten palsternakkaviipaleita kulhossa niin että öljyä tarttuu hieman pintoihin. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja lykkää 225°C:een uunin ylätasolle. Noin 3-5 minuutin kuluttua viipaleiden reunat ovat alkaneet käpristyä. Käännä uunin lämpö pois päältä, ja anna viipaleiden paahtua jälkilämmössä sillä välin kun valmistat salaattipohjan. Huolehdi, etteivät ohuet viipaleet pääse kärähtämään.
*Paloittele salaattitarpeet ja sekoita. Jaa salaattipohja lautasille.
*Asettele pinnalle palsternakkaviipaleita ja grana padano -juustosta veistettyjä lastuja.
*Mausta avokadoöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla.
p.s. Kuva-arkisto muuten kertoi, että täähän on jo toinen palsterisalaatti tämän blogin historiassa! :)
4 kommenttia:
Oo, ei olis jotenkin tullut mieleenkään laittaa palsternakkaa salaattiin. Täytyy testata noita lastuja muutenkin, useimmiten kun tulee lykättyä palsternakka vaan siivuina uunijuuressettiin.
Mun pitäisikin puolestaan tehdä pitkästä aikaa vaikkapa jotain uunivuokaa, johon tulisi palsternakkaa. Hmmm...
Siis ihan uusi ajatus kyllä minullekin.. enkä ole osannut paahtaa mitään muutakaan kasvista salaattiin ;) kiva idea!
Kuulostaa hyyväältäää! Sut on muuten haastettu, kuulet kohta lissää ;)
Lähetä kommentti