sunnuntai, huhtikuuta 17, 2011

Keväinen bulgursalaatti

"Miksi sä et oo tehnyt tätä useemmin?"
"No kun kokeilin vasta nyt koko reseptiä ekan kerran!"
...
(harrasta haarukointia)
...
"Ehkä tätä tosiaan pitää alkaa tehdä useesti."























"Reseptistä", eli ideasta sekoittaa pestoa kuskusiin, tai tässä tapauksessa bulguriin, on kiittäminen BBCGoodFoodia. Jälleen kerran. Kevätfiilis tätä salaattia syödessä taas tulee, koska ihanassa yksinkertaisuudessaan se suorastaan huutaa mukaan kaikkea aurinkoisten päivien myötä tarjolle tulvivaa vihannesmateriaalia. Nomm.

Bulgursalaatti (kahdelle nälkäiselle)

1 1/2 dl bulguria
3 dl vettä
3 rkl pestoa
1 paprika
n. 15 cm pätkä purjon vihreää osaa (tai kevätsipulia, sitten kun se kävelee vastaan)
n. puolikas kurkku
pussinpohjallinen vihreitä pakastepapuja
200 g salaattijuustoa (feta tietty toimisi hienosti)
pinjansiemeniä

*Keitä bulgur vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kulhossa bulgurin joukkoon pesto.
*Paloittele paprika, purjo, kurkku ja salaattijuusto. Sulata pakastepavut. Voit käyttää vallan hyvin muitakin rouskuvia ja värikkäitä vihanneksia. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuumalla paistinpannulla. Sekoita vihannekset, juusto ja pinjansiemenet jäähtyneen bulgurin joukkoon.

4 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Tätä on kyllä kokeiltava.

sohvi kirjoitti...

Ah ihanaa kiitos! Tällä pöperöllä sai mahan täyteen ja voi lähteä hyvillä mielin töihin. Kiitos!

Atenpannu kirjoitti...

Just mietinkin että mitä kesäistä ja ruokaista salaattia tekis tänään parvekkeen avausbileisiin. Tällä mennään kiitos=)

Anna kirjoitti...

Kivaa että resepti inspiroi! Mäkin ehdin tehdä jo toisenkin satsin :)