Tv-tsätin alkuaikojen hittihuutelun intohimoinen kohde jäi aikanaan kokematta. Tässä päivänä eräänä päästiin kuitenkin melkoisen koti-daim-maisiin tunnelmiin. Tarkoitus oli ihan vain leipoa kaurakeksejä vanhalla tutulla luotto-ohjeella (joka näyttää siis tältä, kunhan vain vaihtaa vähäiset seesaminsiemenet kokonaan kaurahiutaleisiin). Matkan varrella intouduttiin tekemään tupla-annos, tosin vain yhdellä munalla kahden sijaan, ja korvaamaan/lisäämään kokonaissokerin määrää siirappitujauksella.
Lopputuloksena oli keksimäinen juttu, joka 1)levisi uunissa ai-van hillittömästi, enemmän kuin mitkään kaurakeksit ikinä ja 2)maistui Daimilta. (Tai Dajmilta, mitä koulukuntaa edustetaankaan.) Tässä välissä tiedoksi kaikille villiintyneille googlaajille: autenttinen DAIM-OHJE tämä ei siis ole, jätettäköön se edelleen mystisyyden verhon taa, mutta suklaalla kuorrutettuna tämä ajaisi asiansa varmasti varsin mainosti. Maistuu hyvältä sellaisenaankin.
Ylileviävä(t) herkkukeksi(t) (2-3 pellillistä)
100 g voita tai oivariinia
4 dl kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 kananmuna
*Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata kattilassa voi, anna jäähtyä. Sekoita sulan rasvan joukkoon kaikki ainekset.
*Annostele uunipellille joko pieniä nokareita harvoin välein, jolloin saatat saada erillisiä keksejä, tai yhdeksän suurehkoa nokaretta, jolloin saatat saada keksilevyn.
*Paista uunin ylätasolla 200°C:ssa noin 5-10 minuuttia.
2 kommenttia:
Dajmin makuista? Nam!!
Näin ainakin kahden maistelijan mielestä. En keksi muuta selitystä kuin että tuo sokerimäärä on suhteessa korkea, ja uunin ylätasolla se sokerisiirappi sitten pääsi paahtumaan sopivasti.
Lähetä kommentti