tiistaina, helmikuuta 24, 2009

Paellaksi sen paljastaa keltainen väri!

Kurpitsamoska-Marin kasvispaellapostaus muistutti minua siitä tosiasiasta, ettei ruokalajin nimen kannata antaa tulla esteeksi sen kokkausaikeissa. Paellaan kun liitän mielessäni joko sen festarientuoksuisen Suomi-serkun (riisiä, oliiveja, hernemaissipaprikaa) tai sitten autenttisen mutta hieman vaivalloisen espanjalaishenkisen elämyksen pitkine ainesosalistoineen.

Marin paellasta paellan tekee oikeastaan oliiviöljy ja sahrami, sillä riisikin on vaihdettu bulguriksi, mutta konsepti toimii! Tein tätä yhtenä päivänä varovaisen puolikkaan annoksen, mutta seuraavana en voinut kuvitellakaan kokkaavani muuta kuin, kyllä, samaa uudestaan! Tuollainen käytös ei yleensä ole tapanani herkkuruokienkaan kohdalla, joten kertokoon se jotain välittömästä rakkaudestani tähän reseptiin.

Muutamia muutoksia lukuunottamatta kirjoittamani ohje on Marilta kopsattu. Nälkäisen kuvaajan räpsäisyn ohella kannattaa käydä tsekkaamassa myös huomattavan paljon havainnollisempi kuva ruoasta Kurpitsamoskan puolella ;).























Bulgur-kasvispaella
(riittää yhdelle hullaantuneelle yhteensä noin kolmeksi päiväksi)

4 dl bulguria
500 g maustamatonta tofua + n. 1 rkl soijakastiketta
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 tl currya
reilu ripaus sahramia
8 dl vettä + 1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 parsakaali
1 paprika
1 limetti
(suolaa ja mustapippuria)

*Aloita valmistus kuutioimalla tofu, hienontamalla sipuli ja valkosipulinkynnet, pienimällä paprika ja paloittelemalla parsakaali. *Kuumenna suuressa pannussa öljy, lisää soijakastike ja tofukuutiot, anna tofukuutioiden ruskistua hieman. Kumoa sitten paistetut tofut lautaselle vuoroaan odottamaan.

*Lisää pannulle öljyä ja mausteet. Anna mausteiden sihahtaa ja lisää sipuli ja valkosipuli, anna kuullottua hetken aikaa ja lisää sitten paprika, tofukuutiot, bulgur ja kasvisliemi. Sekoita hyvin ja anna paellan kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Kun kypsymisaikaa on jälkellä vielä viitisen minuuttia, asettele parsakaalinpalat pannuun paellapedille höyrystymään. (Mikäli tykkäät pehmeämmästä parsakaalista, voit myös lisätä parsakaalit samalla muiden ainesten kanssa jo aiemmin.) Kun bulgur on kypsynyt ja ruoka valmista, lohko limetti ja purista limetin mehu paellalle.

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Bulguripaella kuulostaakin hyvältä!

Anna kirjoitti...

Bulgur on kyllä hieno vaihtoehto tähän, se imaisee mautkin sisäänsä niin hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kampasimpukka-bulgur-paella vois olla aika jännä...... ;)

Anna kirjoitti...

Meidän on niin pakko pitää jotkut kampasimpukkabileet :D

Anonyymi kirjoitti...

Tätä ihailin jo Marin blogissa, mutta nyt kun sinäkin vielä kehuit niin PAKKO kokeilla pian! :D sitä paitsi ostin eilen elämäni ensimmäisen satsin bulguria, kutkuttaa jo päästä kokeilemaan sitä.

Anna kirjoitti...

Kannattaa kokeilla! Luulen että tykkäät bulgurista :)