maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Porkkana-kaalisalaatti thaimaalaisittain

Viime päivät ovat kuluneet kiireessä puuron, ruokalalounaiden ja voileipien vauhdittamina. Jossakin välissä väsäsin kuitenkin kaali-porkkanaraastesalaattia thaimeiningillä. Ohje on napattu joskus MeNaisista, ja alkuperäisessä ohjeessa on mukana myös vihreitä papuja, valkosipulia ja kirsikkatomaatteja. Tein itse kuitenkin yksinkertaisemman version. Maku oli hyvällä tavalla eksoottinen, ja salaatista tuli tosi mehukasta! Raastoin kaalin monitoimikoneella ehkä liiankin hienoksi, koska nestettä irtosi hurjasti. Pelkkä veitsellä suikalointikin siis riittänee mainiosti.























Porkkana-kaalisalaatti

200 g porkkanaa raastettuna karkeaksi raasteeksi
300 g kaalia suikaloituna
1 punainen thaichili hienonnettuna
1 1/2 rkl kalakastiketta
1 rkl muscovadosokeria
3 rkl cashewpähkinöitä
1/2 limetin mehu

*Sekoita porkkanaraaste, kaalisuikaleet, chili, kalakastike ja sokeri keskenään. Painele seosta, jotta se mehustuu.
*Paahda cashewpähkinöitä kevyesti kuivalla pannulla. Lisää pähkinät ja limetin mehu raasteseokseen.
*Säilytä salaattia jääkaapissa.

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

voi pöhkö. kommentoin tänne jotain ja nyt huomasin etten muka niin tehnyt...hmmm...

kylläpä on meidän keittiöömme uudenlainen tapa maustaa kaaliraaste. kokeillaan varmasti. itseasissa kaali on jo ostettu :).

olin unohtanut punakaalin kokonaan, mutta tänä syksynä on tehty muutamat perinteiset ananas-rusinaraasteet siitä ja kyllä on väri-iloittelua. olisko ollu arleena "kotona" kun siitä kuvallaan vinkkasi. vaan menee se talvallinenkin, ihan hienosti!

Anna kirjoitti...

Kaali on kyllä mahtava raaka-aine, edullinen ja niin helposti muokattavissa eri makujen seuraan! Hyvä kun muistutit muakin tuosta punakaali-ananas-rusinaraasteesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Nam!Täähän on vähän kuin som tam mut vaan ilman vihreää papaijaa! Hyvä idea käyttää kaalia!

Anna kirjoitti...

Rossana: Näin tarkemmin ajatellen mäkin olen tainnut joskus lukea tuosta papaijasalaatista, ehkäpä jopa sun blogista? :) Maku on ehkä vähän eri, mutta tää kaalikin oli kyllä toimiva ratkaisu!