sunnuntai, lokakuuta 05, 2008

Mausteinen omenariisipuuro

Vesiriisipuuro on todellista kuunlopunaikojen ruokaa. Tällä kertaa yllätin kuitenkin itseni taikomalla sellaiseen makua ja täyteläisyyttä! Apunani oli kauraa, omenaa, mausteita ja okei, vähän kauramaitoakin... Täyttävyyttä lounaspuuroon toi loppuvaiheessa lisätty soijarouhe, se on mukana tosiaan vain ravintoarvojen vuoksi eli ellei mielessä ole huokean proteiinin tarve, sen voi jättää poiskin.
























Mausteinen omenapuuro

1 dl kauraleseitä + 1,5 dl puuroriisiä
3 dl + 8-10 dl vettä
n. 2 dl (kaura)maitoa
2 omenaa
1/2 tl kardemummaa
ripaus kanelia
hyppysellinen suolaa
1 rkl hunajaa
(3 rkl soijarouhetta)

*Liota kauraleseitä kattilassa yön yli 3 dl:ssa vettä. Mikäli et ole suunnitelmallista tyyppiä, leseet ja veden voi mitata kattilaan samalla kun puuroa alkaa keitellä.
*Lisää kattilassa olevaan lese-vesiseokseen puuroriisi ja vesi. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon (kaura)maito
*Keitä puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen, noin tunnin ajan. Mausta kardemummalla, kanelilla, suolalla ja hunajalla.
(*Lisää halutessasi joukkoon soijarouhe.)

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Puuroa tulee aamun kaurapuuro poisluettuna tehtyä tosi harvoin. Tässä on kokeilemisen arvoinen puuro,
ruoka jonka raaka-aineet löytyvät aina kaapista.

Anna kirjoitti...

Jep, tää olikin oikeastaan sellaista mitä-kaapista-löytyy- ideointia :D