Kansioiden syvyyksistä löytyi kuva makkaranyyteistä, joita kokkailin keväällä ihan uuden reseptin kokeilu- eli bloggausmielessä. Juuri tällaisissa satunnaisesti unelias luonteenlaatu paljastuu :D Saakoon makkara nyt lopulta paikkansa täällä.
Ohje on napattu Finfoodin keittokirjasta. Laitan sen alle sellaisenaan, vaikka itse käytinkin nyyteissä makkaran lisäksi vain porkkanaa ja sipulia. Kastikkeen tein ruohosipulia lukuunottamatta melko tarkkaan ohjeen mukaan, ja siitä tuli hyvää! Ananas ja curry olivat mielenkiintoinen pari kotoisalle lenkkimakkaralle.
Makkara-kasvisnyytit
makkaraa
kesäkurpitsaa
jauhoista perunaa
1 keltainen paprika
1punainen paprika
1punasipuli
rypsiöljyä
Viipaloi kesäkurpitsa, kuoritut perunat, paprikat ja sipuli. Sivele kasvikset öljyllä. Leikkaa juustomakkara viipaleiksi. Pyöräytä kasvikset ja makkarapalat pannulla öljyssä värin saamiseksi. Asettele kasvikset ja makkarat kerroksittain foliopalasille. Sulje nyyteiksi ja kypsennä 200 asteessa 20 - 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Kylmä jogurttikastike
1 prk (200 g) ruokajogurttia
1 pieni prk ananasmurskaa liemineen
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
0,5 tl currya
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
Sekoita ainekset sauvasekoittimella keskenään. Anna hetken vetäytyä. Tarjoa juustomakkara-kasvisnyyttien kastikkeena.
4 kommenttia:
hyvin kekesitty nimi ;)
tai keksitty, ihan miten vaan ;)
ei ole totta - tai siis ehkä tyypillistäkin ;). mä olen lukenut tuon otsikon väärin. luin aikaisemmin että siinä on aristomakkaraa :D
Aristomakkara :D No mutta kiitos kommenteista joka tapauksessa!
Lähetä kommentti