Juhlasesonki on käynnissä. Vappu on jo takana, edessä lukuisa joukko valmistujaisia, rippijuhlia, polttareita, häitä sekä varsinkin arkea juhlistavia pikniktilaisuuksia lähipuistossa tai takapihalla. Ja vaikka kesä meneekin ohi, reseptit säilyvät, ja ennen kuin huomaammekaan, on jo syksyisten illanistujaisten ja talvisten pikkujoulujen aika. Ruokabloggaajien suurella joukolla on varmasti annettavansa juhlaruokareseptien joukkoon, ja siihen liittyykin toukokuun ruokahaasteen aihe.
Valmista siis toukokuun aikana cocktailherkku, sormisyötävä, suupala - rakkaalla herkulla on monta nimeä. Raaka-aineet ja makumaailma ovat vapaasti valittavissa, pääasia on, että herkkupalat ovat poimittavissa sormilla ja syötävissä haukulla tai parilla. Sillä se, jos mikä, nostaa ruokailun arkitasolta juhlasfääreihin! Juhlavuutta voi tavoitella myös suupalan ulkonäöllä, yllättävillä makuyhdistelmillä tai perinteen voimalla - tässäkin vain mielikuvitus on rajana.
Osallistuminen
Haasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt. Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.
Jos haasteruoan resepti ei ole postaajan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.
Haasteruoka tulee postata 2.-24.5.2008 välisenä aikana.
Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.
Ilmoittautuminen päättyy 24.5.2008, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.
Toukokuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.
Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 25.5.2008, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 30.5.2008.
Jos äänestysajan päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsemme me voittajan näiden postausten joukosta käyttämällä menetelmänä höpsismiä tai sporalogiaa.
Voittaja julkistetaan 31.5.2008.
Kesäkuun ruokahaaste
Toukokuun 2008 ruokahaasteen voittaja järjestää kesäkuun 2008 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt, aikataulu ja äänestystapa ovat hänen päätettävissään.
18 kommenttia:
onnea haasteen voitosta!
Onnittelut voittajalle myös minulta & kiitokset loistavasta toukokuun haasteaiheesta :-)
Hep!
Hyvä myö :D Keksitpä hyvän aiheen! Mulla on tähän jo idis, mutta tekisi mieli toteuttaa useampia!
Onnittelut! Saas katsoa mitä tässä kuussa keksisi.
Kiitos onnitteluista :) Kivaa että aihe sai aikaan heti inspistä! Toivottavasti saadaan mukaan paljon osallistujia, eli mittavat cocktailbileet.
Onnittelut voitosta! Osallistun toukokuun haasteeseen, kun vielä muistan. Eli varsa good:
http://mitasointanaan.blogspot.com/2008/05/parsaraksu.html
Mainiota, ensimmäinen osallistuja!
osallistumme tällä kylmäsavuporocroustadesilla toukokuun haastekisaan. http://sillasipuli.blogspot.com/2008/05/coctail-pala-toukokuun-haastekisaan.html mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää. tulispa paljon piknik-kelpoista materiaalia!
Hep, osallistun näillä sorminaposteltavilla: http://keittis.vuodatus.net/blog/1294579
Kulinaarimurulasta tullaan haastekehään fetajuustotryffeleillä :-)
Perunamaa osallistuu ensimmäistä kertaa elämässään tällä postauksella: http://perunamaa.vuodatus.net/blog/1311547
Olit aivan ihanan aiheen valinnut!
Bella Vanilla osallistuu haastekisaan ensimmäistä kertaa seesamkatkarapupaloilla:D
Ja se linkkikin olisi varmaan hyvä:)
http://bellavanilla.blogspot.com/2008/05/fingerlicking-good.html
Hannan soppa mukana thaimaalaisilla nyyteillä :)
linkki: http://hannn.vuodatus.net/blog/1327287
Ehdin mukaan sittenkin!
http://prinsessaruoka.blogspot.com/2008/05/tytetyt-kirsikkatomaatit.html
Heippati! :) Viime tingan grillatut koisokääröt:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2008/05/viime-tingan-suupalat.html
Vähän Keittiksen kanssa samoilla linjoilla, mutta ainaskin eri marjoilla :D Toivottavasti samankaltaisuus ei liikaa närkästytä..
http://jokapaivaistaleipaa.blogspot.com/2008/05/mansikkainen-briesydn.html
Äijäruokala osallistuu: http://aijaruokaa.blogspot.com/2008/05/sormet-kohmeessa-ii.html
Jääveisto on muuten pirullisen haastavaa kun lämpötila on 20+...
Lähetä kommentti