sunnuntaina, toukokuuta 18, 2008

Perunaa ja suklaata juhla-asussa

Äitienpäivänä tarjottiin tietysti myös äitienpäivälounas. Alkupalaksi oli parsaa, pääruoaksi brie-suikaleilla täytettyjä, pannussa haudutettuja naudanlihakääryleitä, perunaröstejä ja uuniporkkanoita. Röstit tehtiin keitetyistä, raastetuista perunoista ja hienoksi hakatusta sipulista. Seos maustettiin suolalla ja pippurilla ja paineltiin tasaisiksi paistikkaiksi. Röstit paistettiin uunissa samalla porkkanoiden kanssa, pinnalle laitettiin pienet voinokareet tuomaan makua. Tavallisemmin ja nopsemminhan röstit syntyvät pannulla.























Jälkkäriksi tarjottiin alun perin Glorian Ruoka&Viini- lehdestä bongattua, lievästi sanoen överiä Rocky Road- kakkua, onhan äiti suuri irtokarkkien ystävä. Suklaaihmettä on aiemmin tehty myös Kurpitsamoska-keittiössä. Jostain syystä käytin kakkuun vielä pelkkää maitosuklaata maito- ja tumman suklaan sijaan, joten jälkkäripalan jälkeen kulauttelimme kaikki vettä kurkkuun kaksin käsin :D Aiemmat ruokalajit huomioon ottaen jälkkäri ei ollut myöskään mikään menusuunnittelun tähtiesimerkki, vaikka tietysti hyvää sinällään olikin. No, ainakin kakun valmistus on hauskaa...
























Rocky Road- kakku
2x130g suklaalevyä (käytin Pandan crisp- ja tavallista maitosuklaata, maun tasapainottamiseksi toisen levyn kannattaisi kyllä olla alkuperäiseen tapaan tummaa suklaata)
100 g värikkäitä vaahtokarkkeja paloiksi leikattuna
150 g Amerikan pastilleja
(alkuperäisessä ohjeessa on myös pähkinöitä, itse en niitä laittanut)
värikkäitä nomparelleja/strösseleitä tms.

Vuoraa pieni pyöreä vuoka leivinpaperilla. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita noin kolmasosa vaahtokarkeista suklaasulaan. Kaada seos kakkuvuokaan ja levitä tasaisemmaksi kerrokseksi. Ripottele päälle lisää vaahtokarkkeja ja puolet Amerikan-pastilleista.

Sulata tumma suklaa tai muu toinen suklaalevy vesihauteessa tai mikrossa. Kaada suklaa vuokaan mahdollisimman tasaisesti. Lisää päälle loput karkit. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseleitä. Anna kakun jähmettyä peitettynä viileässä tai huoneenlämmössä. Nosta valmis kakku pois vuoasta ja aseta tarjolle.

5 kommenttia:

Liina kirjoitti...

ääh, tuli nälkä. vaikka kakku vaikutti ehkä hieman turhan makealta mun makuun, mutta kaikkea muuta olisin luultavasti syönyt liikaa.

Anna kirjoitti...

Mukavaa kuulla :) Ja sitäpaitsi, jos joku tuota mun maitosuklaaversiota maistettuaan pystyisi arvioimaan makua muuten kuin sanoilla "liian makeaa", olisi sen makuaistissa ehkä jotain kummallista :D

Merituuli kirjoitti...

mekin teimme tuota kakkua joskus pian neljävuotiaan kanssa. hän on usein pyytänyt sitä tekemään uudestaan, niin hauskaa tekeminen ja sen syöminen oli :) eipä ole ainakaan lässähtämisen vaaraa, kuten mun leipomisessa niin usein... http://sillasipuli.blogspot.com/2008/04/suklaakarkkikakku.html

kylläpä teilläkin on hemmoteltu äitiä - tosi herkulliselta kuulostaa!

Anonyymi kirjoitti...

HAA, teit tuota!

Rocky Roadista saisi varmaan vähemmän makean (= toimisi aikuisempaan makuun), jos käyttäisi maitosuklaan tilalla tavallista tummaa suklaata, sekä tumman suklaan tilalla jotain >70% suklaata.

Niin ja Rocky Roadhan tehdään yleensä pieniin cupcake-annosvuokiin, eli sitä ei ehkä olekkaan tarkoistus hotkia sokerihumalaan asti ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Rocky_road

Anna kirjoitti...

Hyppysellinen: voin kuvitella! En tiedä mikä tuossa edes niin paljon nauratti, mutta mä ainakin vaan hihitin koko ajan kun tein tuota.

Mari: Ai se nimi on ihan joku oikea termi! Luulin että se oli sen G R&V- taiteilijan ruokateokselleen antama nimike...