Tykkään sipseistä hurjan paljon. Koska a)niiden terveellisyydellä ei tunnetusti voi juhlia ja b)pidemmällä välillä ne aiheuttavat näkyvää vajetta rahavarantoihin, olen yrittänyt kovasti kehittää vaihtoehtoisia nautintoja. Itsetehdyssä kattila-popcornissa on potentiaalia. Se tulee melkoisen halvaksi, maissinjyvien kuoret matkustavat ravintokuituna elimistön läpi ja rypsiöljystä saa sitäpaitsi hyviä rasvahappoja ;)
Viime aikoina olen kuitenkin innostunut muokkaamaan perus-popcorneja edelleen. Uudet makulöydöt ovat olleet joka kerta yhtä mahtavia. Ja tässä asiassa vain mielikuvitus on rajana...
Kaikki lähti siitä, kun kaverini kertoi lisäävänsä tabascoa popcorneihin. Wau! Sen jälkeen en ole tainnut tavallisia popcorneja syödäkään.
Kokeilla kannattaa esim.
a)Ensin vihreää tai punaista tabascoa öljyyn, valmiisiin popcorneihin vielä ripotellen chilijauhetta ja suolaa.
b)Currya öljyyn, valmiisiin popcorneihin aromisuolaa.
c)Dippikastikejauhetta valmiisiin popcorneihin. (Käyn nykyisin leffassa lähinnä niiden ripoteltavien popcornmausteiden takia. Kokeilin eilen kotona samaa dippikastikejauheella.) Toimii, ja maistuu!
10 kommenttia:
tunnustaudun sipsiveljeskunnan täysiveriseksi jäseneksi...
internationaalissa blogimaailmassa on pyörinyt ohje mikrosipseille, jotka tehdään itse ilman rasvaa. En ole ehtinyt kokeilemaan mutta harkinnut olen vakavasti...
Kaivelen lähteen esiin ja laitan sen sitten tänne, jospa teidän keittiössä saataisiin enemmän aikaan tällä saralla!
Kiitokset myös hyvistä popcorn-vinkeistä!
Hei, mä kokeilin niitä silloin aikanaan, kun niistä oli blogeissa paljon puhetta! Ne oli ihan hauskoja, mutta ainakin tuossa mikrossa lautasellisesta onnistui aina vain pari, ja olin lopulta liian malttamaton odottamaan 5-10 minuuttia kahden perunalastun takia ;))
Oijoi, tosi hyvä idea!
Kiitos, näin virtuaalisesti on pelkästään kiva asia päästää muutkin naksuaddiktit apajille ;)
Rakastan poppareita! Täytyykin kokeilla neuvojasi.:)
oi ihanaa! harmi vain että mitään cheddar dippejä ei taida enää olla olemassa ja se nacho&cheddar on kaikista parasta!
siis niistä finnkinon popparimausteista..turhan innoissani aloin kirjoittaa :D
eikös niitä finnkinon maustetönkkiä myydä siellä teattereissa noin 10e hintaan? Ö näin ainakin olen kuullut
Jep, mullakin sellainen Finnkino-tonkka hyllyssä nököttää :D Parmesan&Garlic on tuo, ja suosittelen mikäli juustosta tykkää. Tuon jauheen kanssa tosin menee helposti aika överiksi, kun sitä tekee siitä kilon paketista mieli ripotella niin reilusti ja poppareita ei sit meinaa erottaa alta :D
Mikrosipseistä tulee aivan ihania, maistuu oikeelta perunalta. Kannattaa kokeilla. Vielä kun maustaa eri mausteilla.
Lähetä kommentti