keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Appelsiini-inkivääribroileri ja pinaattikuskus

Broileriruokia tulee laitettua todella harvoin mm. siksi, että mulla on käsittämätön kyky saada broileri maistumaan ja tuntumaan murenevalta kumilta. En ymmärrä, miten siitä voi saada kosteaa ja mehevää, mutta kuitenkin kypsää. Muutaman kuukauden välein päätän silti yrittää. Seuraavassa ohjeessa lienee ainakin ainekset onnistumiseen, sillä broiskut kypsennetään suikaleiden sijaan rintafileinä, hellässä uunin lämmössä ja vieläpä runsaalla liemellä valeltuna. Maut sopivat hyvin yhteen myös. Kun tähän vielä liittää sen maagisen broileritaidon, jonka vahvasti epäilen kaikilla muilla olevan, suosittelen!


















Appelsiini-inkivääribroileri (kahdelle)
2 broilerin rintafileetä
3-4rkl appelsiinimehua
1 tl inkiväärijauhetta (tarkoitus oli laittaa tuoretta, mutta unohdin sen kaupan kassalle..)
n. 7cm pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
suolaa (laitoin soijakastiketta, joka vei liemestä raikkautta turhan paljon: suosittelen ihan tavallista suolaa siis)
1 rkl rypsiöljyä

*Hienonna valkosipulinkynsi sekä purjo pienenpieniksi paloiksi. Sekoita ne appelsiinimehuun. Lisää mausteet ja öljy, sekoita.
*Aseta broilerifileet niille juuri ja juuri sopivaan uunivuokaan. Valele osa liemestä päälle ja alle siten, että lientä on joka puolella mutta fileet eivät kuitenkaan suoranaisesti ui. Anna maustua hetken aikaa, jääkaapissa vaikka useammankin hetken.
*Paista 175-200°C:ssa n. 15 min. (Okei, broiskuneuroottisena paistan AINA yli ajan ja siinä lienee heikko kohtani..) Puolivälissä paistoa lisää vuokaan loppu appelsiiniliemi. Kokeile broilerin kypsyys kokeilutikulla: jos sisältä tuleva neste on kirkasta, kypsää pitäisi olla.

Pinaattikuskus (yhdelle-kahdelle)
n. 2 palleroa pakastepinaattia
1,5dl vettä + muutama muru kasvisliemikuutiota
reilu 1 dl kuskusia

*Kiehauta kattilassa kasvisliemikuutiomuruilla maustettu vesi sekä pinaatti. Ota kattila pois liedeltä, lisää kuskus, sekoita. Anna levätä kannen alla 5 min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas todella herkullisen näköistä! Toki saa lisätä linkkilistaan - minäkin lisään sinut, kun seuraavan kerran päivitän blogiani. :)

Anna kirjoitti...

Kiva, lisää ihmeessä :)!