maanantaina, tammikuuta 28, 2013

Paahdettu parsakaali sitruunalla ja oliiviöljyllä

Lauantaina mietin, mitä tekisin yhdelle henkilölle yhdestä parsakaalista. Ruokabloggaajilla oli vuosisadan herkkujuhlat ja samaan aikaan toisaalla meikäläinen toipui jonkinlaisesta vatsapöpöstä - nyt jos koska tarvittiin LOHTUA. Onneksi illan edetessä ruokahalu sentään palaili, ja mikä parasta, Kädenvääntöä-blogi tarjoili ohjeen sen parsakaalin laittoon.

Amerikkalaisessa alkuperäislähteessä kerrotaan kokkaajan kotijoukkojen hehkuttaneen, että jos vanhemmat tekisivät lapsilleen parsakaalia aina näin, lapset eivät vihaisi parsakaalia, lapset rukoilisivat parsakaalia pöytään. Aika uskottavaa! Ja mielettömän hyvää tää olikin.

























"The best broccoli of your life" goes Kädenvääntöä goes Unelias kokki

1 parsakaali
pari reilua lorausta oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
1/2 sitruuna
juustoraastetta (parmesaani ois pop, mutta rasvainen edamikin käy ihan hyvin)

*Jos peset parsakaalin aluksi, kuivaa se huolella.
*Irrota parsakaalista kukinnot reilun kokoisiksi palasiksi, liian pienet kärähtävät uunissa.
*Vuoraa uunipelti foliolla, levitä parsakaali pellille. Lorauta mukaan reilusti oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita niin että öljy leviää tasaisesti joka puolelle. Kuori ja pilko myös valkosipulinkynnet mukaan. (Voit joko pilkkoa valkosipulin hyvin hyvin pieneksi niin että se uppoaa parsakaalin sekaan, tai jättää melko suuriksi paloiksi jotka lopuksi jätät syömättä: irralliset valkosipulinpalaset palavat tässä showssa herkästi pahanmakuisiksi.)
*Lämmitä uuni 225°C:een ja paista parsakaaleja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes ensimmäiset kukinnot ovat alkaneet saada hieman ruskeaa väriä.
*Pese sitruunanpuolikkaan kuori huolella. Kun otat parskaalit uunista, raasta sitruunankuori nopeasti parsakaalien päälle. Purista päälle myös mehu, ja raasta lopuksi juusto niin, että se sulaa parsakaalin pintaan.

8 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tässä on paljon samaa tässä resptiikassa kuin paahdetussa kukkakaalireseptissä, jonka oon napannut, olisko Siskot Kokkaa -blogista.
Ja koska se on mielettömän hyvää, täytyy tämänkin olla. Naisen logiikalla, vaikka en ole tajunnut itse tehdäkkään.

Ja poissaolosi huomattiin! Nähdään sitten ensikerralla!

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

lämpimimmät onnittelut hyvästä listasijoituksesta!

Nelle kirjoitti...

Joo, meillä on se kukkakaalihomma blogissa. Appeni sen vinkkasi ja on tehty monta kertaa. Meillä parsakaalia monesti vähän kiehautetaan ja sitten se paistetaan öljyssä, valkosipulissa ja sardellissa. Sekin on hyvää. Mutta uskon, että tämäkin - joskus tampereella jossain ravintolassa söin sitä vähän tähän tyyliin laitettuna ja oli hyvää. Se pieni kärventyminen tekee kutaa parsakaalille. Toivottavasti olo on jo parempi!

Anna kirjoitti...

Nanna ja Nelle: Totta tosiaan, tuo kukkakaalireseptihän on ihan tämän kaksoissisko :)!
Olo on jo ihan terve, oli melkein terve jo silloin lauantaina, juuri sen verran että harmitti :) Mutta ei voi mitään, tulee uusia tapaamisia!

Herkkusuun lautasella: Kiitos!

Pitkä kirjoitti...

Voi ei pöpölle, mutta kiva että oot tehnyt tätä! Parsakaali on pop, kaikilla tavoilla <3

En oo muuten ehtinyt vielä sinne Oulunkylään, mut yritän pian toimittaa sulle mattomateriaalit, jos oot vielä messissä :)

Anna kirjoitti...

Kiitos vielä reseptistä! Tää pelasti mun illan :)

Ja todellakin oon messissä!

Anzku kirjoitti...

Sinulle on haaste:
http://anzkunkauha.blogspot.fi/2013/02/haastetta-pukkaa.html

Anna kirjoitti...

Anzku: Mahtavaa, kiitos! :)