lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Amerikkalaiset pannukakut

Viikonloppuaamun kunniaksi oli sellainen fiilis, että voisin kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni amerikkalaisia pannukakkuja. Teki tietysti heti mieli änkeä mukaan lesettä ja rouhetta ja vaikka mitä, mutta ajattelin, että tehdään nyt ekat ihan perusohjeen mukaan. Perusohje löytyi Hesarin sivuilta.























Letut paistuivat somiksi kuin mitkä, kohosivat ja ruskistuivat nätisti. (Jos muuten lietesi levyt näyttävät asteikkoa 1-6, on valurautapannulla paras paistokohta aluksi numero 3, loppua kohti 2.) Mustikoitakin löytyi pakastimesta, ja tuoretta ananasta pöydältä, ja onhan siirappikin vähän niinkuin vaahterasiirappia.

Mutta sitten alkoi kannanottoja sadella pöydästä, jossa ensimmäistä satsia maisteltiin.

"Siis huh kuinka makeeta! Kyllä mä oon enemmän englantilaisen aamiaisen puolella kun tän amerikkalaisen."
"No valkosta tää ainakin on jos ei muuta!"

...niin että ei ihan menny putkeen tää "food for entertaining" tällä kertaa. Olin itsekin sitä mieltä, että maku oli ihan liian pullava. Ne maistui kyllä mukavan ilmaville ja pehmeille, ja jäisten mustikoiden kanssa oikein hyville, mutta ehkäpä seuraavan kerran lähden rohkeasti soveltamaan ja lykkään mukaan kaikkea mahdollista murua ja lesettä...

Ei muuten ollut kermaviiliä tai piimää kaapissa, joten sovelsin ohjetta ja käytin maustamatonta tuorejuustoa. Onnistui siis (muodollisesti) näinkin. Hapantahan tuorejuustokin on, mutta toki kirpsakka piimä taittaisi sitä makeutta paremmin.

Amerikkalaiset pannukakut (noin 14 pientä pannukakkua)
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maitoa
2-3 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
öljyä ja/tai voita paistamiseen
*Sekoita maustamaton tuorejuusto ja 1,5 dl maitoa vispilällä tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat ja sokeri.
*Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja sekoita maitoseokseen. Vatkaa sitten joukkoon loppu maito.
*Paista pannukakut ohukaispannulla melko hitaasti molemmin puolin, kunnes väri on kauniin kullanruskea.
*Tarjoa mustikoiden ja (vaahtera)siirapin kanssa.

7 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mmm... näyttää herkulta. Munkin alkoi tekemään mieli pannukakkuja. :)

Anna kirjoitti...

Siitä vaan paistamaan :)! Tää oli yllättävän helppo juttu. Taikina oli heti sekoittamisen jälkeen valmista pannulle, ja lettusia oli helppo käsitellä.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Ihanan näköisiä. Lykkään joukkoon myös kaikenlaista. Meillä tykätään erityisesti sellaisista, joihin paiston aikana upotetaan banaaniviipaleita, nam.

Anna kirjoitti...

Hyvä vinkki nuo banaanit, kiitos!

Cooking Delicious Dreams kirjoitti...

Sainpa tästä hyvän idean Ystävänpäivä-aamulle =)

Mumu kirjoitti...

Olen satunnainen lukija, mutta kommentoinpa silti! Minä olen tehnyt amerikkalaiselle miehelleni aamiaispannareita tällä ohjeella:
http://allrecipes.com/Recipe/good-old-fashioned-pancakes/detail.aspx
(Laitan iloisesti suolaista voita ja paistankin sellaisessa, joten vähennän suolan määrää itse reseptistä. Sokeria laitan hivenen vähemmän myös.)

Aina ovat kelvanneet! Meillä nämä syödään banaaniviipaleiden ja aidon vaahterasiirapin kanssa — ripottelenpa minä päälle vielä kaneliakin.

Anna kirjoitti...

Cooking Delicious Dreams: Kivaa :)!

Mumu: Mukavaa kun kommentoit! Kiitos reseptivinkistä, laitetaan korvan taakse...