maanantaina, syyskuuta 06, 2010

Kasvistäyte tortilloille

Löysin Voisilmäpeliä -blogista houkuttelevan näköisen tortillatäytteen, josta löytyi lempikasviksiani kesäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja valkosipulia. Ja toki mausteita, mikä on aina mukavaa. Omasta täytteestäni ei tullut ihan yhtä houkuttelevan näköistä, ja luultavasti hieman vanhaksi kulahtanut oreganoni maistui aika paljon puulle... mutta suutuntuma ja meininki muuten tässä täytteessä oli niin mainio, että samalta pohjalta kokeilen kyllä uudelleenkin!

Tein tupla-annoksen Eevan ohjeeseen nähden, ja korvasin toisen sipulin omenalla koska omena vaan sopii melkein joka ruokaan. Protskupuolta näytteli holtiton ranskankermatujaus, mutta myös herkkusienet sopisivat tuonne kasvistäytteen sekaan kuin nenä päähän.

Nyt käy sen verran harvinaislaatuisesti ettei kuvaa ole vallan ollenkaan. Juustokuminan ruskeaksi värjäämät, eläköityvän kamerani harmaannuttamat tuotokset jääköön kovalevylle... Kurkatkaa kauniin värikästä alkuperäiskuvaa Voisilmäpelin puolella!

Mausteinen kasvistäyte tortilloille

1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
1 sipuli
1 omena
4 isoa valkosipulinkynttä
4 rkl öljyä
savupaprikajauhetta tai chiliä maun mukaan
2 tl juustokuminaa
2 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria

tortilloja, ranskankermaa

Paloittele kesäkurpitsa, paprika, sipuli ja omena. Viipaloi valkosipuli ohueksi.
Kuumenna öljy pannussa, lisää vihannekset, valkosipuli ja mausteet. Paista keskilämmöllä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja maut muhineet. Nauti täyte tortillojen ja ranskankerman kera.

4 kommenttia:

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeileman - kaikkia aineksiakin löytyy suoraan kaapista!

Anna kirjoitti...

Hyvä että ohje jatkaa ketjureaktiona eteenpäin! :)

Immu kirjoitti...

Hii, etsin Pärskeen sempan lounastortilloihin kasvistäytettä ja Google tarjosi tätä ekana. Selvästi kohtalo, eli tätä syömme :)

Anna kirjoitti...

Mainio juttu! :) Täällä on muuten toinen hyvä kasvistäyte tortilloille, papupitoisempi: http://uneliasblogi.blogspot.fi/2009/05/papua-napaan.html