keskiviikkona, marraskuuta 25, 2009

Uunissa tuoksuu makkara

Meidän noin kahden hengen ruokataloudessa minä olen useammin se ruoka-asioissa ideoiva ja innostuva osapuoli, toinen on toki mielellään mukana. Silloin tällöin onkin jännää heittäytyä sivuun roolistaan ja odottaa, mitä pöytään tulee kun itse päättää pysytellä sivussa.

Tällä kertaa pöytään päätyi porkkanaraastetta, perunamuusia ja uunimakkaraa. Uunimakkaran tekoon lienee jokaisella vähän oma tapansa, itse sain maistaa tätä kyseistä makuyhdistelmää jo toiseen kertaan. Olen vakuuttunut.























Uunimakkaraa luoteisuusimaalaisittain

1 pkt Kabanossia
1/2-1 sipuli
Auran sinappia
juustoraastetta

*Halkaise makkarat pitkittäin ja asettele uunivuokaan tasainen puoli ylöspäin.
*Hienonna sipuli. Levitä makkaroiden pintaan reilu kerros sinappia. Levitä sitten päälle sipulisilppu ja lopuksi juustoraaste.
*Kypsennä uunimakkaroita 200°C:ssa noin 20-30 minuutin ajan tai kunnes juusto on kullanruskeaa.
*Tarjoile perunamuusin ja ananaspaloilla höystetyn porkkanaraasteen kera.

(Kääks! Nimesin juuri ruokalajin romantisoiden ajatusta ruokataloudenpuoliskon lapsuuden makumaailmoista, kunnes tyyppi juuri minuutti sitten tokaisi "se ohje on muuten jostain netistä"... :D)

3 kommenttia:

Kaarina kirjoitti...

Ihana nimi - ei aina sitä samaa "alapohjanmaan" tai "eteläkarjalan" perinneruokaa vaan hieman hyljeksitty luoteisuusimaalainen serkku pääsee kerrankin esille ;)

Anna kirjoitti...

Kas kummaa..samaa syötiin täälläkin :-) Harvemmin tulee tehtyä, mutta nälän se selättää jos ei muuta keksi. Helppoa!

Anna kirjoitti...

Luoteis-Uusimaa on hieno paikka ;)!

Arkistahan uunimakkara toki on, mutta lämmöllä tarjoiltuna ruoka kuin ruoka muuttuu juhlaksi :)