keskiviikkona, marraskuuta 05, 2008

Mozzarella-avokadosalaatti

Yksinkertaisella linjalla mennään jälleen, mutta miksipä ei mentäisi: tämä salaatti on mielestäni vinkkaamisen arvoinen! Ruokaisasta salaatista vatsa tuli tyytyväisesti täyteen harvinaisen moneksi tunniksi.























Lounassalaattiin tuli siis sitruunamehulla pirskoteltuja avokadolohkoja, mozzarellajuustoa viipaleina, cocktail-kokoisia makeita tomaatteja, kevyesti pannulla paahdettuja pinjansiemeniä sekä suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja balsamicoa. Nam!

Olen muuten huomannut, että hollantilaisista terttutomaateista en saa ollenkaan samanlaisia yliherkkyysreaktioita kuin suomalaisista tai espanjalaisista tomaateista. Ne ovat myös poikkeuksetta kaupassa kypsemmän oloisia ja jopa tuoksuvat tomaatille - johtuneeko vihreistä kannoista. Mielenkiintoista! Jos tuota kesähedelmää näin talvella ostaa, on Hollanti mielestäni ihan ok kompromissi Suomen ja Espanjan välillä taiteileville ;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, paahdetut pinjansiemenet ovat ihania!

arleena kirjoitti...

Minä olen huomioinnut hollantilaisista tomaateista saman.

Ihana salaatti

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Pahalapsi kirjoitti...

Nam! Kylläpä onkin herkullisen näköinen kuva tuosta salaatista.. Maistuisi miullekin!

Anna kirjoitti...

Kiva kuulla :) Tämä oli tosi helppo salaatti, eli on onneksi yksinkertainen mieliteko toteuttaa!