perjantaina, marraskuuta 28, 2008

Pannupihvit sinappisessa kastikkeessa

Viime viikonloppuna tein suolaisen ja makean piirakan lisäksi myös pannupihvejä. Perinteisten jauhelihapihvien ohessa pannulla kypsyi sipulirenkaita ja loppuvaiheessa myös sinappinen kastike. Osviittaa ja tunnelmaa pannupihvien paistoon löytyi Otavan Suuresta keittokirjasta. Tuo 80-luvun järkäle on muuten oikea kulttuuriaarre, mahtava annos suomalaista arkea 1970- ja 80- luvuilta.
























Pannupihvit sinappisessa kastikkeessa
(4-5:lle)

600 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
(juustoa)
nokare voita
2 sipulia viipaloituna
1 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
2-3 rkl mietoa ranskalaista sinappia (karkea versiokin käy)

*Ota jauheliha kylmästä huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.
*Sekoita kulhossa huolellisesti jauheliha, kananmunat, suola ja valkopippuri. Muotoile taikina noin kahdeksaksi pihviksi. (Halutessasi voit laittaa jokaisen pihvin sisälle pienen palasen juustoa.)
*Kuumenna voinokare paistinpannussa keskilämmöllä, kunnes voin vaahto on laskenut ja väri muuttunut kullanruskeaksi. Aseta puolet pihveistä pannulle ja paista niitä kummaltakin puolelta 3-4 minuuttia. Aseta samalla pannulle hautumaan toisen sipulin viipaleet. Siirrä pihvit ja sipuli odottamaan sivuun sillä aikaa, kun paistat loput pihvit ja sipuliviipaleet samaan tapaan.
*Sekoita keskenään kylmä vesi ja maissitärkkelys. Lisää pannuun ensin paistetut pihvit ja sipulit sekä vesi-tärkkelysseos ja sinappi. Anna kastikkeen kiehua 3 minuuttia tai kunnes pihvit ovat kauttaaltaan kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa.
*Tarjoile esimerkiksi perunalumen (kuvassa) kanssa. Myös hapankaali sopii seuraksi.

Ei kommentteja: