perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Luksussalaatit lounaaksi

Opiskelijaelämässä keskipäivän pitkät kotilounaat ovat yksi parhaista puolista, mikä onkin myös muualla blogimaailmassa tullut todettua. Silloin tällöin unohtaa myös säästäväisyyden romukoppaan ja päättää palkita itsensä unelmalounassalaatilla. Ja mikä parasta - salaattitarpeiden jämät on melkeinpä pakko käyttää seuraavana päivänä toiseen salaattiin!























Vuohen gruyere- salaatti (yhdelle)
1/2 ruukkua rucolaa
muutama puolirengas öljy-viinietikkamarinoitua punasipulia
3 säilykepäärynänpuolikasta viipaloituina
5 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituina
(muutama kalamata-oliivi puolitettuna)
n. 40-50g Juustoportin Vuohen gruyere- juustoa viipaloituna&kolmioituna
pinjansiemeniä

*Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla.
*Kokoa salaatti luettelon mukaisessa järjestyksessä.



















Merellinen salaatti (yhdelle)
1/2 ruukkua rucolaa
öljy-viinietikkamarinoitua punasipulia puolirenkaina
2 säilykepäärynänpuolikasta viipaloituina
1/2 prk tonnikalaa
sitruunamehua
kourallinen pakastekatkarapuja sulatettuna
leipäkuutioita, valkosipulinkynsi hienonnettuna
juustolastuja

*Kuumenna pannulla öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Ota valkosipuli pois pannulta, lisää öljyyn leipäkuutiot, paahda krutongeiksi.
*Kokoa salaatti luettelon mukaisessa järjestyksessä.

Ei kommentteja: