sunnuntaina, toukokuuta 20, 2012

Tervetuloa kesä, parveke on valmis!

Yksi parhaista asioista uudehkossa kodissamme on iso lasitettu parveke. Ullakoilta ja varastoista löytyneitä kalusteita päällystettiin ja maalattiin, partsi putsattiin parvekelasien ja sisäseinien pesua myöten, ja lattialle kudottiin yksi matto. Supermiesten hommaa, sanon mää ja paukuttelen henkseleitäin. On se hieno.

























Parveketta ja kesäkautta juhlistettiin tietysti asiaankuuluvin menoin. Pöytään oli katettu mm. nakkipiiloja prinssinnakeista, taattua hittitavaraa.















































Myös muutaman vuoden takaa tuttu parsa-tillipiiras oli menossa mukana, vaikka täytyy sanoa että se on kyllä sata kertaa parempaa lämpimänä kuin viilenneenä. Lähes perinteeksi muodostunut tupari-nakkisiili taas edusti tällä kertaa pyörein muodoin. Mukana oli kirsikkatomaatteja, palloraudalla korverrettua vesimelonia, retiisejä, oliiveja, lihapullia, viinirypäleitä sekä Apetinan söpöjä mozzarellapalloja. Juustopallot keksittiin lennosta, kun mietittiin siilin selkään sopivia pyöreitä asioita, ja ne toimivat kokonaisuudessa paremmin kuin hyvin.
























Aivan killerihyvää oli Kädenvääntöä-blogista bongaamani lime-valkosuklaafudge. Se on putkahtanut tähän maailmaan alunperin ruotsalaisesta lehdestä ja sitten parin muun mutkan kautta mutta yhtä kaikki: se on herkkua, joka on jostain tämän todellisuuden tuolta puolen. Ihan käsittämättömän hyvää. Key lime pien ja juustokakun ja toffeen makujen sekoitus, joka sulaa suussa ihan kirjaimellisesti. Hehkutin ohjetta jo keittovaiheessa blogini Facebook-sivulla, ja samantien Sillä Sipulissa tartuttiin toimeen ja tehtiin tästä herkusta mustikkainen versio - mikä mainio idea sekin!






















Itse tein satsin täsmälleen Kädenvääntöä-blogin ohjeen mukaan, ehkä varuiksi pari ylimääräistä minuuttia sokeria ja kermaa keitellen, ja juoni on tämä:

"Lime-valkosuklaafudge, n. 40kpl

200 g valkosuklaata
2 limeä
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
100 g voita

Rouhi valkosuklaa. Pese limet huolellisesti ja raasta kuoret hienoiksi. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoitellen 8-10 minuuttia. Lisää valkosuklaarouhe, limen kuoriraaste ja purista joukkoon yhden limen mehu. Sekoita, kaada leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen vuokaan (20 x 20 cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa parin sentin kokoisiksi annospaloiksi. Säilytä makeiset kylmässä."
























Juhlien jälkeisenä päivänä täytyi lähettää kiitos ja kumarrus Huhtamäen suuntaan. Olin saanut kokeiltavaksi uusia kesäisiä kertisastioita. Siivous oli melkoisen helppoa, jäi enemmän aikaa uuden parvekkeen fiilistelyyn.

7 kommenttia:

Peurankello kirjoitti...

Täytyy todeta, että wau!!!!

Merituuli kirjoitti...

Parveke on nätti. Hauskaa että piditte sen kunniaksi juhlat. Minusta mikä vain syy on syy juhlia! Sillä saadaan arkeen iloa.

Kiitos että hehkutit! Fudgeja maistanut naapurikin kehui kokeilevansa niitä.

Meillä kokeiltiin tänään piknikillä noita Huhtamäen aterimia (kiitos vaan lahjoituksesta sinne juu) mutta me emme innostuneet. Haarukan piikit olivat liian lyhyet ja paksut, niillä oli siis käytännössä aika mahdoton syödä mitään. Ne myös tuntuivat kummilta suussa. Pojot ekologisuudesta, mutta kyllä tuotteen silti pitäisi toimia.

Anna kirjoitti...

Peurankello: Kiitos! Tervetuloa serkkulaan poikkeamaan :)!

Merituuli: Kivaa, että pidät parvekkeesta! :) Minustakin mikä vaan on hyvä syy juhlia; ja juhliminen taas on ihan mahtava syy syödä hyvin ;).

Itseäni häiritsee puisissa haarukoissa aina se, että ne vähän maistuvat puulle. Ei ehkä hirveän yllättävää, mutta jotenkin se vaan haittaa varsinkin miedompien herkkujen kanssa.

Outi kirjoitti...

Upea parveke teillä! Kyllä siellä kelpaa nautiskella Suomen kesästä.

Ja tarjoilutkin näyttää herkullisilta! Tutunäköisiä ja oloisia ruokia tulee aina reissussa ikävä.

may-aa kirjoitti...

ihanat tuolit teillä parvekkeella ! :)

Repsis kirjoitti...

Namnamnam sanon minä! :-)

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
www.ttvehkalahti.blogspot.com