torstaina, helmikuuta 23, 2012

Hapankaali-chorizo-paistos

"Pannuun kasviksia ja päälle smetanaa" -linja jatkuu. (Chorizokin on vähän niinkuin kasvis, kun se on niin kauniin punainen.) Tää maistui hauskan saksalaiselta. (Saksalainenkin voi olla hauskaa.)























Kaali-omena-chorizopaistos (3-4 annosta)

noin 10 cm pätkä chorizomakkaraa (halkaisija noin 2 cm)
(tilkka öljyä)
lohkon verran eli muutama kourallinen tuoretta valkokaalia suikaloituna
1 rs (400 g) hapankaalia
1 hapan omena
tarjoiluun smetanaa ja ruohosipulia

*Leikkaa chorizomakkara niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt. Levitä viipaleet kylmälle paistinpannulle, kuumenna ja paistele, kunnes viipaleet ovat rapeita muttei kärähtäneitä. Siirrä chorizoviipaleet sivuun odottamaan ja kaada halutessasi ylimääräinen rasva pois.
*Kuumenna pannulla keskilämmöllä tarvittaessa tilkka öljyä. Lisää tuore kaali ja anna pehmentyä muutaman minuutin ajan.
*Huuhtele hapankaalia kylmällä vedellä siivilässä - paitsi tietysti jos tykkäät oikein napakan makuisesta hapankaalista. Sekoita hapankaali hautumaan kaalin joukkoon pannulle. Anna kaaliseoksen kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuutin ajan.
*Kuori ja kuutioi omena, sekoita omenakuutiot ja rapeat chorizoviipaleet kaalin joukkoon ja anna vielä kypsyä noin 3-5 minuutin ajan.
*Tarjoile smetanan ja ruohosipulin kanssa.

1 kommentti:

Luka kirjoitti...

Hieno homma että hapankaalistakin tulee uusioreseptejä :)