keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2011

Kello kuuden tee

Villa Ainala Cuisine -blogin Kirsikka kirjoitti helmikuussa teekutsuista, ja minä hurmaannuin englantilaisesta tunnelmasta niin, että kävin katselemassa postausta uudelleen varmaan parin päivän välein. Kun sitten päätin kutsua kavereita kylään, pääsin teetarjoiluissa viimein haaveista toteutuksen asteelle!


















Kirsikan blogipostauksessa tunnelma ja kattaus olivat tosiaan kuin suoraan englantilaisen kartanon iltapäivästä. Kuittasin autenttisen tunnelmaosuuden kätevästi linkittämällä vieraat etukäteen katsastamaan Villa Ainalan meiningin. Tämän keittiön todellisuudessa teetä juotiinkin sitten kuudelta viiden sijaan, muumimukeista teekuppien sijaan, ja astiatkin olivat eri paria, vaan maut ja hyvä mieli olivat kohdallaan!



















Teekutsuillani oli tarjolla skonsseja, croissantteja, maalaisleipää, kurkku- ja savusilakkatahnaa, vuohenjuustoa, kermavaahtoa, hilloja ja mutakakkua. Vuohenjuusto ja mansikkahillo on muuten mahtava makutrio croissantin kanssa - kiitokset tuliaisista Lauralle ja muille vieraille!

Otin Kirsikan vinkeistä vaarin ja satsasin hyvään Earl Grey -teehen. Hakaniemen hallin Parhialan Siirtomaatavaraliikkeen musta Earl Grey olikin todella ihanan tuoksuista ja makuista - taidanpa ostaa teetä irtomyynnistä jatkossakin.

Tein skonssit uskollisesti Villa Ainala Cuisine -blogin ohjeella. Taikina oli ihan mielettömän hyvän makuista! Kypsentämisessä taas kannattaa olla tarkkana ja huomioida oman uuninsa omituisuudet, sillä pikkuiset leipäset kuivahtavat helposti jos ovat uunissa yhtään liian kauan. Skonssit ottivat suvereenisti seurakseen niin suolaiset kuin makeatkin höysteet. Omat versioni suolaisista skonssin- ja leivänpäällisistä olivat brittiläisittäin reippaan happamia ja raikkaita.
























"Skonssit

4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g pehmeää voita
1 1/2 dl piimää

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Nypi voi ja jauhot. Kaada sekaan piimä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile taikinasta noin 2 cm paksuinen levy. Painele levystä lasilla tai muulla muotilla pyöreitä leivoksia. Voitele munalla. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa noin 10 min. Tarjoile vadelmahillon ja kermavaahdon kera."














Savusilakkatahna


4 savusilakkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl (vaaleaa balsamico-)etikkaa
mustapippuria

*Perkaa savusilakat ja muusaa kala haarukalla tasaiseksi massaksi kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja etikka, mausta mustapippurilla.

Kurkku-piparjuuritahna

1 pieni kurkku
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 - 1 1/2 rkl piparjuuritahnaa
2 tl (vaaleaa balsamico-)etikkaa
mustapippuria (ja suolaa)

*Raasta kurkku. Painele raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois.
*Sekoita kurkkuraaste, tuorejuusto, piparjuuritahna ja etikka. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

sinua itseäsi lainaten: "maut ja hyvä mieli kohdallaan". No aivan varmasti!

Janna kirjoitti...

Ihanaa! Oot jälleen kerran mun idoli! Oon ihan teefriikki ja monta kertaa suunnitellu pitäväni teekutsut. Sain viime vuonna synttärilahjaks ihanan teekutsujen leivonnaisia sisältävän keittokirjan, olis ihan pakko päästä testaamaan sitä.

Laadukasta irtoteetä ja pussiteetä ei kyllä voi edes verrata toisiinsa, niin eri tavarasta on kyse. Ite juon lähinnä vihreää ja niin paljon, että makuhermot on varmaan jotenki yliherkät ja sen tähden pussitee (varsinkin vihreä) maistuu mun mielestä kamalalta.

Kiitos inpiraatiosta, taas! Noi skonssit näyttää ihan täydellisiltä.

soupopera kirjoitti...

On asioita, joita ei voi rahalla ostaa. Ne ovat ne tärkeimmät asiat: maut ja hyvä fiilis.
Itsellä menossa teekuponen,Miles Davis ja skonssit näin juttusi kautta. Kello viiden tee!

Katarina kirjoitti...

Paljon herkkuja teillä, mutta niin kuuluu ollakin teekutsuilla :)

Kirsikka kirjoitti...

Voi kun ihanat kutsut! Olispa kiva olla mukana:).

Jytis kirjoitti...

Oi mikä kattaus! Kuulostaa niin hyvältä. Mä oon kanssa haaveillut teekutsuista jo pitkään. Haluaisin sellaisia pieniä voileipiä ja erilaisia keksejä kerrostarjottimelle :)

Mutta nyt kyllä tekee mieli skonsseja ihan järjettömästi.

Anna kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Suosittelen tällaisten teekutsujen järkkäämistä! Tulee hyvä mieli :)