Tämä ruskeansävyinen annos soijasuikaleista, tuosta vegemaailman makkarasta, ja kuskusista valmistui eilen lounaaksi, kun opiskeluhommien kotinäpyttelyn lomaan piti saada apetta. Kuva muistuttaa siitä tosiasiasta, että yksiväriseen ruokaan kannattaa liittää värikäs kattaus. Ilostuttaa ruokaa kuvaavaa, mutta myös akuutista vihannesvalikoiman puutteesta kärsivää. Vastaavien vitamiinien saantia en takaa :D...
Paistetut soijasuikaleet (yhdelle, esim. kuskusin seuraan)
kourallinen soijasuikaleita
kiehuvaa vettä, yrttisuolaa (tai liemikuution pala, mikäli mielit käyttää sellaista), chilirouhetta
1 pieni sipuli
nokare voita tai tilkka öljyä
1 tl soijakastiketta
2 tl hoisin-kastiketta tai muuta vastaavaa makeansuolaista maustekastiketta
1-2 tl riisiviinietikkaa tai muuta etikkaa
*Annostele soijasuikaleet syvälle lautaselle. Ripottele niiden pintaan reilusti yrttisuolaa (tai murustele liemikuutiota) ja makusi mukaan chilirouhetta. Kaada päälle kiehautettua vettä niin, että suikaleet juuri ja juuri peittyvät. Aseta toinen lautanen kanneksi ja anna suikaleiden turvota. Kaada sitten ylimääräinen vesi pois.
*Kuumenna pannulla voita tai öljyä. Hienonna sipuli, lisää se pannulle. Lisää hetken päästä myös soijasuikaleet. Paista kuumalla lämmöllä noin minuutin-parin ajan niin, että suikaleet saavat hieman väriä. Laske lämpö sitten miedommaksi, lisää soijakastike, hoisin-kastike ja riisiviinietikka ja jatka suikaleiden ja sipulin kypsentelyä vielä n. 5-7 minuutin ajan.
*Sekoita soijasuikaleet esimerkiksi kuskusin joukkoon. Voit toki myös valmistaa soijasuikaleiden ympärille kastikkeen ja nauttia vaikkapa perunoiden kera.
2 kommenttia:
Aijai ( kuuntele vatsan ääntä)..se sanoi rumasti, että ei ole saanut tänään mitään!
Soija kaikessa muodossaan on usein minunkin keittiössä keskipisteessä- lihan korvikkeena, ja hyvää on!
Pyrin sitä näköjään lisäämään listalle, onkohan minustakin tulossa eettisesti ajatteleva mummo?
Soija on tosiaan näppärä proteiinin lähde, ja eettisyys tuo ruokailijalle hyvän mielen! :)
Lähetä kommentti