lauantaina, toukokuuta 16, 2009

Ruokaisa broilerisalaatti

Kesän tulon myötä torikojut notkuvat kasviksista, ja kovankin nälän yllättäessä saattaa hyvinkin tehdä mieli salaattia. Kun kotiin kävellessäni mietin jääkaapista salaatinkastiketarpeeksi löytyvää pestopurkkia, keksin että salaattiini voisi kerrankin sopia broileri - tuo pääraaka-aine kun muuten on erittäin vähällä käytöllä keittiössäni. Broiskun täyttävyyteen tottumattomalle yksi grillattu rintaleike ja sen ympärille rakennettu salaatti toivat hyvin kylläisen olon.
























Pähkinäinen broilerisalaatti pestokastikkeen kera
(reilu annos yhdelle)
kourallinen cashew-pähkinöitä
tuoretta parsakaalia suupaloiksi paloiteltuna
1/2 ruukku salaattia, esim. romaine-salaattia
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 grillattu broilerin rintaleike
parmesaanilastuja
3 rkl hyvää pestokastiketta
2 rkl vettä
2 tl balsamiviinietikkaa

*Paahda pähkinöihin hieman väriä kuivalla pannulla keskilämmöllä. Siirrä pähkinät sivuun, lisää pannuun parsakaalit sekä keitinvettä ja kiehauta muutaman minutin ajan. Valuta parsakaalit siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että ne jäähtyvät.
*Revi salaatti lautaselle, puolita kirsikkatomaatit ja asettele salaatin päälle. Asettele lautaselle myös kiehautetut, jäähdytetyt parsakaalit.
*Leikkaa grillattu broilerin rintaleike palasiksi ja asettele salaattipohjan päälle. Ripottele broileripalojen päälle paahdetut cashewpähkinät sekä parmesaanilastuja.
*Sekoita kastiketta varten pestokastike, vesi ja balsamiviinietikka. Tarjoile salaatin kanssa.

(p.s. Arvatkaapa, mitä siskoni on pystyttänyt!)

1 kommentti:

Dea kirjoitti...

Ihanan näköistä salaattia! :)